Kakaskukorékolás

 • 3523 válasz
 • 823003 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3285 Dátum: 2019. Január 08. 08:38 »
Vivaldi!
Te vadászokról állítottál valamit, ami valamikor történt. Én a mostról beszéltem. Szerinted akkor minden autóvezető részeges és szabályokat be nem tartó őrült vezető. Mert híradás nincs ilyen hír nélkül. Van jogsid akkor beletartozol. Ez degenerált felfogás szerintem. Részemről ennyi. Üdv.

*

Vivaldi

 • *****
 • 2041
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3286 Dátum: 2019. Január 08. 18:17 »
Ide figyelj , minden szomszédom vadász volt. Már azelőtt is voltak gondok, hogy kijöttek vadászni és leöntötték a sittet, meg egyebet.
 Ez a vadász nemzedék mára már részben kihalt, részben már olyan állapotba került, ammi nem teszi lehetővé a szemét kihordását. De, az említett személy még vadászik. Ha eljösz megmutatom , hol van a szemete. Nem tűnik ám el, csak úgy. A másik kedves vadász méhész kollégámé, is meg van még a bokor alatt. Sok év kell hozzá. Próbálkoztam annak idején, a hivatalnál, hogy legalább figyelmeztessék. Kutya baja nem lett, pedig a gyereke összes általános iskolai füzete, könyve is ott volt, a csempe, meg minden egyéb között.
 Aztán a vad les az erdőmben volt, persze engedély nélkül. Miután szóltam nekik, hogy a szemetüket jobb lenne ha elvinnék, mivel nekem sem szokásom más területére szemetet hordani, azt válaszolták, hogy hát ők azt hitték nem az enyém.
 Ebből következik, hogy akkor ugye lehet szemetelni akárhol.
 Azóta nincs bérleti szerződés, nincs meghatalmazásuk, hogy vadásszanak a területemen, persze ők ezt leszarják.
 A másik eset. Azért írom le mert érdekes. Méheknél voltam méhészkedtem. Hallom, hogy jön egy traktor.
Én már gyanakodtam, ha traktor jött ki és megállt a rétem közepén. Rendesen ugyan csak fát jöttek lopni, de most az úriember lapátolta lefelé a szemetét. Amikor oda értem rosszat sejtve, ugrott le és ugrott be a traktorba. Az MTZ sárvédőjén volt neki heggesztve egy vasdoboz, abba hordta a szerszámokat. Én hirtelen felindulásból  kivettem a kalapácsot belőle, és az egyik oldalon kivertem az ablakot.
 Leírom mert ez érdekes.
 Hívatnak a hivatalba. Ott az úriember aki azóta már nem a földön szemetel, a jegyzővel. Hogy, én fizessek kártérítést a traktorja miatt.
 Oké mondom, de milyen traktor?
-Hát az övé.-
 No de mondom, hol van forgalmi vagy alvázszám, vagy forgalomba helyezés, vagy valami papír.
 Egyébként is mondom én, most fogom feljelenteni szemetelésért a saját magántulajdonomon.
 Szó nélkül megfordult és ki ment, és bár élt még pár évig soha többé nem beszéltünk.

*

Vivaldi

 • *****
 • 2041
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3287 Dátum: 2019. Január 08. 20:42 »
A "Historin" külön sorozat van az angol szemetelőkről, pedig az nem itt van.
 Minden törvény annyit ér amennyit betartatnak belőle.
 Azért ahhoz képest tsz földekre, csak úgy kiengedték szippantós autók a derítők tartalmát, ahhoz képest már van valamilyen szennyvízvezeték, és szenyvíztisztítás.
 
 No, most ugye aki azt hiszi el tud terelni, és leszállok az Omme -ról az nagyon téved. Mert nézzünk szembe a tényekkel. Az Omme az állatorvosi ló, ha van valahol hanyatlás, akkor itt van. És ez nektek köszönhető. Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek inge az öltözzön fel, még ha Texas Rangernek nevezi magát, akkor is.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3288 Dátum: 2019. Január 08. 23:29 »
Szeretnek téged a faluban Vivaldi ;D.

Nálunk is volt ilyen, egy nagygazda földjére napraforgóba leöntöttek egy csomó szemetet.  Rábasztak mert ott is kiderült ki volt, gazdának meg van volvója. Fel a nagykanál kiment két alkalmazottjával szépen felraktak mindent. A nagykapunál fajinul vissza a feladónak ;D, be lett öntve a portájára.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 08. 23:43 írta robi 75 »
Üdv:robi

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3289 Dátum: 2019. Január 09. 11:24 »
Akkor lássuk Vivaldi szemével, mit szól a palóc és az óvódás OMME vezetőségi tag viselt dolgaihoz?

1. Jelenleg a köpenye melyik oldala van éppen kifelé?
(Ez fontos kérdés, mert úgy-e a szavazásoknál, aminek a következménye a "rossz" működés, milyen része van / volt /lesz a kedvenc általatok megválasztott, senki által nem bírálható személynek?

Ezen elgondolkodtál már, vagy ez nem erősséged?  :o

2. Ha jól tudom volt még egy óvodás is, akinek a véleménye szintén megváltozott a választások után, (na nem rögtön, mert az igazán durva lett volna  ;D) de mintha Ő is a Te sztár csapatod listájáról jutott volna az OMME vezetőségbe /döntés hozó helyzetbe.

Őt én nem bántom, mert ugye 14 éven aluliakat még főben járó bűnökben sem vonják kérdőre, egy óvódást meg pláne.

Na az Ő tevékenységéhez mit szólsz?

Ha vesszük ezt a 2 vezetőségi tagot akiket Ti választottatok meg, akkor mintha lenne felelősségetek mindenbe ami eddig, most, vagy ezután történik!

Vagy nem?  ;)

Nem láttam vagy hallottam olyan törekvésről, hogy ezt a 2 tagtársat visszahívási kezdeményezéssel a posztjáról el szerettétek volna távolítani.

Vagy volt ilyen csak én nem figyeltem elég jól?  :o

Még mindig itt a lehetőség, ha úgy értékeled, hogy rossz irányba mennek a dolgok......de mint a rendes házaknál szokás, először a saját portánkon kell rendet tenni, aztán ha van máshol is gond kezdhetünk ott is sepregetni!

Akit meg nem választottak meg, azon számon kérni, hogy miért nem úgy mennek a dolgok ahogy kéne........... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

(Bár azt hiszem szerencsés vagyok, hogy kimaradtam ebből a vezetőségből!
Mivel a közösségért más poszton is lehet ingyen dolgozni, hát én nem tétlenkedem, most sem!
Te miben segíted a közösséged, mert a tagjainak gyalázását, munkájuknak leköpését én nem érezném segítségnek, bár ahány ház annyi szokás!)

Várom kimerítő válaszodat!  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

 • *****
 • 2041
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3290 Dátum: 2019. Január 09. 18:16 »
1./ Már megint kezditek a kitérőt. Minden féleképpen jó lenne engem elhalgattatni, de mivel belém nem igen belémkötni, magyarul nem találtok rajtam fogást, megpróbáltok minden ismerősöm keresztül kompromitálni.
 Szerinted én együtt alszok vele, vagy én vagyok a legközelebbi tanácsadója?
 Sokszor fél évig nem is látom, ezért nem is érzem felelősnek magam az irányban, hogy ki mikor mivel lett megvéve.
 DE, tételezzük meg, hogy az általad említett személyt vagy személyeket akiket rád jellemzően nem mersz néven nevezni, nem veszik meg, akkor most mi van veletek?
 Már rég megbuktatok volna? Nem hiszem, hogy bármit is számítana, ki kivel van. Az számít, hogy van e valakinek elképzelése, mit akar csinálni az omme-val. Márpedig , ha nincs valakinek semmi elképzelése, és ódzkodik az érdekvédelemtől, és ha mindenkit sikerült volna kitúrnitok az előző vezetőségből, /amit meg mondtam előre, hogy nem fog sikerülni/ akkor sem tudtatok volna semmit csinálni, mert elképzelésetek sincs a magyar méhészek gondjairól és bajairól.
 És ez az alapvető hiba. Hiába tudják egyesek, hogy hol kell felvenni a fizetést, mert kell nekik némi alibi állás is, ez az Omme megmaradásához kevés, és megint oda jutunk, mint a Melliférával, hogy 27 év tagdíjfizetés után eloszlik mint a tavalyi köd.
 És ez válasz a második pontra is. Amúgy meg, te most ittál, vagy füvezel vagy mi? Mert azt nem akarom elhinni, hogy nem tudod, itt képtelenség bárkit is visszahívni. Egyszerűen úgy van megoldva a felépítés.
A saját portámon pedig rend van barátom. Már mint, ha az anya egyesületre gondolsz. Mindenképen nagyobb a rend, mint az Omme-ban nálatok, vagy sok más magyarországi megyében ahol már négy öt egyesület is van, pár fővel. Nálunk csak egy van, és azért ez is jelent valamit.
 Aztán az utolsó, hogy kinn kell számonkérni azt ami mostanra kiderült, hogy az elnökválasztás rosszul sikerült, nem a vezetőségi tagok a bűnösök, hanem akik a nyakukat törték a mostani elnök megválasztásáért. Pedig ismertétek. Vagy pont ezért? Ők a bűnösök és a felelősök. Vagy is ti. Kívánod a névsort?
 A végén pedig, hogy én mit teszek?
 Te azt hiszed aki nem bújik mindennap az elnököd seggébe az nem csinál semmit?
 Barátom, csak egyet mondok, ha eljösz Karancskeszibe a méhésznapra, én fogadlak. Bezony, mert én ülök ott az előtérben.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3291 Dátum: 2019. Január 09. 18:37 »
Tudod a döntések szavazással születnek az OMME vezetésében.

Az elnök mellett a megválasztott elnökségi tagok szavazat is csak 1-et ér!

Innentől van jelentősége a "rossz" döntések születésekor, hogy hány elnökségi tag szavazza azt meg!

Az általatok megválasztott sztár csapatnak több szavazata volt ............számolj utána! (6-5)
Végül is ki nyerte meg a választást?  ;)

Aztán mi történt?  :o

Na ehhez nem lett volna gyomrom!
Ezért nem vagyok alkalmas semmilyen politikai tisztségre!

Köszönöm a meghívást a rendezvényetekre, biztos jó lehet, de rajta részt venni egyenlőre nem tudok.  :'(

Ugyan ezen ok miatt a gödöllői múzeum látogatásotokon is más fogja a csoportotokat kísérni.

Hát ez van!  :DSzabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

 • *****
 • 2041
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3292 Dátum: 2019. Január 09. 19:43 »
Én elismerem, öreg is vagyok meg hülye is, meg a béka segge alatt egy pocsolyából brekegek.
 Biztos ez az oka, hogy el se tudom képzelni mi a fészkes fenét szavazgatnak ott"fent".
 Mi az a kardinális kérdés, ami legalább 10000 magyar méhész sorsát határozza meg?Ugyan is az Átlag magyar méhész érdekében itt semmi , de semmi az ég egy világon nem történt, a hatalomra kerülésetek óta.
 Mert még eddig én úgy láttam minden ilyen kérdésben magasról van lesajnálva a Magyar méhész.
 Mert van itt egy pár kérdés, ami húsbavágó kérdés, mondhatnák többet, de csak a legutóbbi, mérgezéses eseteket említeném ami nyáron történt. Hogy a fészkes fenébe lehet az, hogy senki nem tudja, hogy ki mérgezett mikor és miért? Egyáltalán volt e mérgezés?
Ó persze , tudom, vannak ettől sokkal fontosabb kérdések. Mégpedig, hogy mikor és honnan hozzák a pogácsát, legyen e cola vagy csak ásványvíz, meg, hogy erre  repi keretre túl sok küldött van, ezért le kell csökkenteni a számukat.
De, mondok valamit. Ez az átlag tagdíjfizető magyar méhészt annyira sem érdekli, mint a negyven évvel ezelőtti disznó ölés.
 Ja és ne felejtsük el a pereket, ahol a busásan fizetett ügyvéd úr, nem a tagság érdekeiben jár el, hanem a vezetőség egymás ellenni periben.
 Már pedig akárhogy keveritek a dolgot az egész ommezés a tagokért kellene , hogy legyen. és hogy nem így van , szégyen rátok nézve.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 09. 19:47 írta Vivaldi »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3293 Dátum: 2019. Január 09. 19:56 »
Vivaldi az igazi demokrata!
Mióta ezt írta, kezdek tőle félni.
"Én hirtelen felindulásból  kivettem a kalapácsot belőle, és az egyik oldalon kivertem az ablakot."
Tehát csak óvatosan vele!
Egy óriási békabőrbe bújt nógrádi fenegyerek.
Ha venné a fáradtságot és eljönne egy OMME Küldöttgyűlésre, biztosan másként látná a történetet.
Még azt sem állítom, hogy nincs némi igaza, de gondolatainak nagy része a totális tájékozatlanságot tükrözi.
Azért néha előbújhatnál a pocsolyából a friss hírekért.
Nagyernyei Attila

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3294 Dátum: 2019. Január 09. 20:03 »
Pedig úgy tűnik képben vagy!

A szégyen rájuk nézve teljesen igaz, mert így átb....... azokat akik megválasztották őket.......

Azért reménykedj, van még 4 fő a szuper csapatból, akiket megválasztottatok!

Tudod a kisebbséget (bármilyen törpe is) nem szabad lebecsülni!  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3295 Dátum: 2019. Január 10. 11:50 »
"Sokszor fél évig nem is látom, ezért nem is érzem felelősnek magam az irányban, hogy ki mikor mivel lett megvéve."

Én a helyedben villám gyorsan törölném ezt a részt a hozzá szólásodból, mert jöhet a népi tánc!  ;)« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 10. 19:42 írta Texas Ranger »
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

 • *****
 • 2041
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3296 Dátum: 2019. Január 12. 11:56 »
Kedves Attila, két ember gyűlölök. Ezeket, bár a gilisztát is átlépem azonnal agyon bírnám verni. Mert ezek nem emberek.
 Egyik aki a szemetét máséra szórja, és aki a kutyáját kidobja.
 Ha egyiket sem csinálod, akkor testileg nem vagy veszélyben.

*

Vivaldi

 • *****
 • 2041
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3297 Dátum: 2019. Január 12. 12:12 »
"Sokszor fél évig nem is látom, ezért nem is érzem felelősnek magam az irányban, hogy ki mikor mivel lett megvéve."

Én a helyedben villám gyorsan törölném ezt a részt a hozzá szólásodból, mert jöhet a népi tánc!  ;)

Igen, csak hát ismerem a fajtádat. Mármint olyanokat mint te is meg Csuja is, meg a többiek vagytok. Meg kellene keresni a támadási felületet rajtam, igaz?
 No, már most arany barátom, nem tudom ki mit csinál, főleg ha ritkán találkozunk.
 Én nem állítottam, hogy csinált valamit, azt te  sugalltad. De, te se mered kimondani a nevét, mert benned is annyi gerinc van, mint a gyerekkori gumi szamaramban.
 No, most te is meg Csuja is azzal jöttök, hogy ő súg nekem mindent.
Az igazság ezzel szemben az, hogy ritkán találkozunk, ezért sem megvédeni, sem elitélni nem tudom.
Én , én vagyok Ő meg ő. Nekem, semmi rosszat nem tett, nem is mondhatok róla semmit.
 Ha ugyan arról a személyről beszélünk, akkor én elmondom, ami rám vonatkozik.
A munkáját maradéktalanul elvégzi. Maximálisan segítő kész és jó indulatú. Az anya egyesületünk nagyon sokat köszönhet neki.
 Amit meg ti mondotok róla, az engem nem érint. De, hamár itt tartunk, sokkal inkább hiszek neki, mint neked, vagy Csujának.
De, én őt nem kérdezem erről a dolgokról, mert engem nem érint, ezért nem is érdekel.
 Beszéld meg vele, ha valami bajod van. Persze ehhez kéne némi tartás is, ha lenne benned. De úgy látom ilyen nincs.


Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3298 Dátum: 2019. Január 12. 19:40 »
Én tartom a szavam. Akivel végeztem egy életre, azzal végeztem.

Neked volt, van bajod az általatok többségben megválasztott, aztán gerincesen titeket átb.....ó méhész társaitok által is megszavazott "rossz" OMME működésével.

Ezt ne kend már másra!

Ha problémád van a jelenlegi OMME működésével, akkor neked főleg nem kell messzire menned, hogy kérdőre vond azt aki felelős ezért.

Tudod 6 szavazat OMME jelöltek (Tieitek), 5 szavazat mindenért Ti vagytok a felelősek csapata (Mieink).

Ne légy nevetséges!

Gondolkodj ki a gerinces ebben a történetben (ha már előhoztad) és ki nem?

Mint már többször kifejtettem, kezdem sajnálni a meg nem nevezett személyt...............
a többiek biztos értik miért.  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

 • *****
 • 2041
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3299 Dátum: 2019. Január 13. 10:23 »
Tudod kedves Walker szeretek veled beszélgetni, van eszed, bár a folyó ellentétes oldalán állunk. 
 Tehát akkor én innen a béka segge alól két dolgot tudok feltételezni./Ami három./
1./ Amit te állítasz, hogy a négy ellenszavazó megfúrja az omme fénysebességgel száguldó űrhajóját, és így BRoss kapitány nem tudja elég gyorsan, elérni a Proxima Centaurit.
2./ A négy ellenszavazó, eleve látja, hogy ez az űrhajó, nem a hőn állított cél a Proxima Centauri, hanem eleve miondjuk a Sombrero galaxis Fekete Luka felé száguld, és ezért fúrnak különböző lukakat a eme Omme nevű űrhajó oldalain suttyomban.
3./ Ez az Omme nevű Űrhajó a kilövő állványon áll. Amúgy se menne sehová, mert eleve minden eresztékében rozoga, oldala lukas, kapitánya pedig képtelen lenne elirányítani akár egy bádog lavórt.

A jó választ jelöld meg egy X-el.