Kakaskukorékolás

  • 4212 válasz
  • 1694195 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3810 Dátum: 2019. Október 10. 10:23 »
Az OMME-ban sosem voltak békeidők a szervezet mindig is egyfajta személyi hálóként működött, mindig volt olyan hogy valaki ki akarta csinálni a másikat.
Nikivitz Antal nem ment a bíróságra amikor  a Normafán a 80-as években el akarták lehetetleníteni, mégsem gondolom, hogy mivel nem lépte meg ezt a lépést békeidők, régi békeidők lettek volna. Fiatalon voltam tanúja ennek küldöttgyűlésnek,  ez volt az első élményem a méhészek szervezetéről.
Azon a küldöttgyűlésen ott voltál amikor a regnáló vezetés úgy hirdette ki a vezetőség választás eredményét, hogy még folyt a szavazatszámlálás.Mindez a békeidők jegyében.Ezután került be a vezetésbe Illés Kálmán.Ezek persze régi történetek, de jól jelzik, hogy az OMME mindig is egy erőszakos szervezet volt, normális párbeszédre nem voltak képesek egymással a különböző állásponton lévő felek.
Fegyelmi Bizottság nem is volt az alakuláskor, az már Vicze Ernő találmánya azóta van etikai-fegyelmi Bizottság.
Azt el tudom fogadni hogy régebben jobb idők jártak és ritkábbak voltak a vezetők közötti atrocitások, de békeidők sosem voltak.Az önálló egyesületek létrejötte pont annak volt köszönhető hogy a nagy OMME rosszul működött és a kellően önálló helyi egyesületek egyszerűen függetlenedtek. Most nagyobb a vezetők, vezetői aspiránsok közötti szembenállás, mert nagyobb a tét, több pénz van az egyesület kasszájában mint 20-25 éve és egyeseket ez mágnesként vonz. Nyilván nem azokat akik ügyelnek arra hogy egyesületi pénz ne tapadjon a kezükhöz, mert akkor pénzügyi kérdésekben bizonyosan tiszták maradnak. Ha nem gond nem vagyok Maya.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 10. 10:30 írta Malya Péter »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3811 Dátum: 2019. Október 10. 10:55 »
Mindíg vannak aktuális problémák és mindig ezekből robban ki a vita. Száz éve is voltak, Boczonádi idején ezt úgy nevezték, hogy kaptárvita. Ezek a viták is nagyon kiéleződtek. Később volt a Mellifera vita, de az áfészes időkre emlékezve ott is parázs viták folytak. A körülmények változnak, de az emberek nem. Az emberi hozzáállás mindig ilyen, egy részének jó, másiknak nem. Talán az a megoldás, hogy a többségnek legyen jó. Az idő eldönti a vitát, erre mondják "vásár után okosodik meg a paraszt". Hát igen.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3812 Dátum: 2019. Október 10. 11:44 »
Maya Péter utolsó kiegészítésével egyet értek.
A témát a szakmapolitika rovatban folytatom.
Nagyernyei Attila

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3813 Dátum: 2019. Október 10. 13:28 »
Mindíg vannak aktuális problémák és mindig ezekből robban ki a vita. Száz éve is voltak, Boczonádi idején ezt úgy nevezték, hogy kaptárvita. Ezek a viták is nagyon kiéleződtek. Később volt a Mellifera vita, de az áfészes időkre emlékezve ott is parázs viták folytak. A körülmények változnak, de az emberek nem. Az emberi hozzáállás mindig ilyen, egy részének jó, másiknak nem. Talán az a megoldás, hogy a többségnek legyen jó. Az idő eldönti a vitát, erre mondják "vásár után okosodik meg a paraszt". Hát igen.
Csak ha most megkérdeznéd a még élő alapító tagokat, mind azt mondja, hogy inkább elmehettek volna egy kávét meginni, mint , hogy ilyen az eszükbe jutott.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3814 Dátum: 2019. Október 18. 09:28 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:38 írta kivancsi111 »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3815 Dátum: 2019. Október 18. 10:09 »
Én megértem Attilát.
Brossnak használni igen nehéz. Attila ezt tudja, ezért nem érvekkel vitázik, mert nincsenek neki, hanem minősítéssel.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3816 Dátum: 2019. Október 18. 14:42 »
A napokban épp a "támogatások", uniós támogatások, pályázatok stb. kapcsán gondoltam azt, hogy mennyire károsak voltak ezek az országnak. Ha csak nagyjából olyasmire fordítják ami társadalmi szinten előnyös lenne, amitől fejlődést lehetne remélni... Attól még élhetne jól aki rendelkezik fölötte. Nem is sajnálnám senkitől a "jómódot". Persze kinek mit jelent "jól élni" ugye? De nem az volt a cél. Semmilyen területen sem. Van az a meglehetősen negatív emberi tulajdonság (több is van), hogy kapzsiság...
Aztán most ott tartunk Európa közepén, hogy a legjobbjaink külföldön találják meg a számításukat. Ott kamatoztatják tudásukat, ott fizetik a járulékokat. Sokan távol a családtól. Jól van ez így? Hány olyan fiatalt ismertek a környezetetekben aki pl. ápolónőnek tanul (egészségügyibe jár)? Annak ellenére, hogy ezermilliárdok jöttek az országba, szét van hullva minden. Az emberi kapcsolatok is.
Pedig azt gondolom, hogy nekünk méhészeknek(és mindenkinek) nagyon fontos lenne a valós gazdasági növekedés. Hiszen akkor tudjuk eladni a termékeinket, ha a szomszédunk meg a rokonai meg az ismerőseink jól keresnek a munkahelyükön vagy a foglalkozásukban. Akkor van pénzük vásárolni. Rajtunk effektíven nem a támogatások segítenének, hanem az országos gazdasági növekedés. Hogy minél több termékünket minél jobb áron tudjunk értékesíteni. Ehhez persze vásárlóerő kellene. Erre mondanánk azt, hogy "pörög" a gazdaság...
Messze vagyunk ettől azt gondolom. Természetesen csak azért reagáltam a mézes topicban mert ott volt téma  8) Közvetlenül valóban nem oda való. Közvetlenül... 8)


Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3817 Dátum: 2019. Október 18. 17:05 »
Csak annyit tennék még hozzá, hogy ez nem kilenc, hanem huszonkilenc éves történet. A fidesz egyébként 2002-ben egyszer már belebukott abba, hogy a gazdasági növekedést, nem követte az életszínvonal növekedése, és csak szóban jelenik meg, nem látszik a mindennapi életben.
Most is hasonló miatt buktak, igaz csak Budapesten.
No, most a többi, a maszop meg a többi hazáruló, ha tehetné, már nem lenne ország.
és ha valaki emlékszik még Gyurcsányék találták ki a fiatal gazda pályázatokat, pontosan a hatalmas munka nélküliség mérséklésére.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3818 Dátum: 2019. Október 18. 22:44 »
Ennyi hülyeséget amit itt osszehordasz. Pont Budapesten legnagyobb az életszínvonal. A totál elmaradott Békés és a nyírség meg kormánypárti. Ezt gondold át!
Az igazi okokat inkább a propagandaban kell keresni.
Itt egy vicces videó ami sajnos sok embernek maga a valóság:
https://youtu.be/Bb2qo2OowX4

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3819 Dátum: 2019. Október 18. 23:20 »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3820 Dátum: 2019. Október 19. 11:31 »
Itt megint tévedésben vagytok.
 A vidék nagyon szarul áll. Rossz utak elvándorlás stb.
De, jobb mint például a Bokros csomag után. Ez tény.
Azonkívül ha megfigyeled, ott sem a Fideszre szavaztak, hanem a függetlenekre. Kis falvakban nem lehet átvágni a népet pártlogókkal, mindenki ismer mindenkit.
Budapest viszont, kozmopolita város. ******, és más bevándorlók hazája. Itt csak kevés billegő szavazat van, amit meg lehet szerezni, például a környezetvédelem, meg a kórházak stb. hangontatásával most karácsony szerezte meg.
A másik oldal viszont, kezdett nagyon eltelni magával. Jól jött egy seggbe rúgás, még akkor is, ha ez nem túl nagy.
A fidesz egyébként nem javított túl nagyot az élet színvonalon. Mindig a kijelölt csoportokhoz, /például a kisgyermekes családok/ csepegtet bizonyos pénzeket, de a társadalom nagyobbik része nyögi Európa legmagasabb ÁFá-ját.
A baj csak az, hogy az ellenzék teljesen tehetségtelen.Az uralmuk vége mindig a csőd, ezt tudjuk a történelemből.

« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 19. 12:38 írta Bicska »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3821 Dátum: 2019. Október 19. 17:38 »
Kultúrált hangnemben reagáltál, így én is írnék a hozzászólásodhoz néhány gondolatot.
Valóban nagyon szarul áll a vidék. Rossz utak, romló egészségügy, elvándorló fiatalok...
Ám a "független" polgármesterek erősen ki vannak szolgáltatva -ha éppen nem bajtársuk- a helyi országgyűlési képviselőknek, akik mindenható "kiskirálynak" érzik magukat a körzetükben. És ezek ugye jellemzően fideszesek. Tehát a falusi "független" polgármester nem is annyira független. Kis falvakban lehet a legjobban megvezetni az embereket. Nézzük a médiát. A megyei lapok teljesen a jelenlegi kormányzat irányítása alatt vannak. Miért? Nincs bennük más, csak a sablonos hírek. Vidéken általában a szabadon fogható rádiók mind a kormányzat irányítása alatt vannak. A leghallgatottabbak és elérhetőbbek az MR2 Petőfi és Retro rádió. Mindkettő hírblokkja az MTI központi híreit adja le. A TV, a Médiaklikk abszolút a fidesz által közpénzen működtetett propaganda tv-k. Hol nézi az öreg papa mama a híradót? Az M1-en. Azért, mert mindig is ott nézte. Hallja a mantrát.
A közmunka... Milyen jó is az. Mindenki tudja, hogy általában (nem megbántva akire nem vonatkozik) alkoholista emberek italja és cigarettája van belőle finanszírozva. Ezek az embereknek a fejében fel sem merül az, hogy elmenjenek tisztességes munkahelyre dolgozni kicsit több pénzért. Ha már az idejük amúgy is elmegy. Minek is menne, hiszen neki van munkahelye! csak keveset keres. Ennyi pénzért meg minek dolgozzon annyit?! Nem fog ám megszakadni. Ráadásul itt még inni is lehet.... Na nagyjából ez ma vidék. Borsod, Békés, Somogy, Zala. Talán Nógrád is... 8)
Nagyobb városokban, köztük Pesten is sokkal több inger, információ éri az embereket.
És igazad van, "kezdett nagyon eltelni magával" és "nem javított túl nagyot az életszínvonalon", mindannak ellenére, hogy vastag csövön jött a pénz az országba. A kisgyermekes családokat egyfelől valóban támogatja adókedvezményekkel de összességében meg annyira sokkal több kárt okoz nekik. És igen, az ÁFA 27%. A szomszédban pl. 10 és 20%.
És igen, valóban "az ellenzék teljesen tehetségtelen" és tehetetlen is.
De vajon ennek a rendszenek, a NER-nek mi lesz a vége? Milyen hatásai lesznek a keresztény családbarát, nemzeti kormány uralmának végén a gazdaságra, a társadalomra?
És jut eszembe? Hova tünt Soros? Tudod ki volt ezeknek a Soros? Az apjuk...

*

ata67

  • *****
  • 521
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3822 Dátum: 2019. Október 19. 20:22 »
Belphegor!
A végéről kezdem: Persze, Soros volt mindenkinek az apja..., az Ős Ádám.)
Elkezdtem Neked részletesen válaszolni, de befejeztem, nincs értelme. Egyik oldalt sem védem a korrupció szempontjából, mert szerintem mindenki sáros.
- A jobb oldalt főként azért támogatom, mert megakadályozza az iszlám térhódítását Európában. Ha Te ezt nem tartod fontosnak, akkor milyen jövőt gondolsz az unokáidnak? (Tudok olyan liberális politikust is, aki ugyanígy szavazott, vagyis konzervatív módon.)
- Közmunka: alig javított a közmunka program az életszínvonalon. Mindig is egy alamizsnának gondoltam. Ha így kívánják feloldani a munkanélküliséget, az elég olcsó megoldás. Ez nem megélhetés. Annyiban helyesnek tartom, hogy legalább dolgozni kell a pénzért. Ezt azért szögezzük le!
Üdv: Attila

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3823 Dátum: 2019. Október 20. 02:29 »
ata67

Én sem akarnék védeni senkit korrupció szempontjából. Jelen volt mindig és jelen is lesz.

"- A jobb oldalt főként azért támogatom, mert megakadályozza az iszlám térhódítását Európába"

Érdekes, hogy OV ennek ellenére folyamatosan barátkozni akar velük. A héten is náluk járt. Támogatja őket, még a hadifelszerelést is tőlük vásárolja. Hamarosan államfőjük is hazánkba látogat. És biztosan hallottad azt is, hogy nemsokára az Ő alapítványi magániskolája nyílik Pesten, Ferencvárosban... Annyit tudni, hogy az alapítvány többi hasonló iskoláiban kötelező a Korán oktatása.
Tisztelettel várják...

*

buksi

  • ****
  • 319
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3824 Dátum: 2019. Október 20. 06:43 »
Igazatok van a kormányra nézve,,a korrupció melegágya keresztény módra, de a többségnek mégis ez kell,fanatikusan védik őket akik meg változtathatnának minek ?-mint azOMMÉ-ban,már mindenki gazdag miliárdos és zavarosban még gazdagabbak lesznek, a nép meg csóró kiszolgáltatott,mint az egyszerű becsületes méhész :-[