Kakaskukorékolás

  • 4212 válasz
  • 1688385 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3270 Dátum: 2019. Január 06. 10:34 »
Ez felénk is így van, évek óta be van borítva mindennel az utak menti árkok. Rossz számítógépen keresztül a halott német katonáig van minden. Nem volt ez így csak mióta felszámolták a városszéli szemetest. Hatalmas istenverte baromság volt. Nagyon pici területre korlátozódott, 1-2 évente teljesen fel volt takarítva, a környék c lakói is elvoltak boldogan ;D. Veszélyes hulladék a földet el se érte nemhogy még szennyezzen... már elvitték...... ;D. most meg ott rohadnak az utak mentén. Elkeserítő ahoz képest hogy 10-12 éve kb gyakorlatilag nemhogy szemét nem volt az árkokban hanem kaszálva volt. Most gyakorlatilag komplett hagyatékok egész házravalók ki vannak borítva. Tüzelni nem lehet mert jaj :o, de párezer atomot fellehetett robbantani kisérletképpen csak úgy, hagy menjen >:(.

Üdv:robi

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3271 Dátum: 2019. Január 06. 10:53 »
Figyelj ide Attila.
 Én szerintem, nem az számít, ki minek születik, hanem hogy hogyan viselkedik. És a liberális attitűd ami írásaidból kitűnik arra sarkall, hogy ne nemzeti érzelműnek tudjalak be. És itt a származásod egyáltalán nem jön szóba. Csak amit írsz, meg ahogy írod. És nem kevéssé az, hogy te és a barátaid, hogyan vágták és vágják át most is a magyar méhésztársadalmat, azzal, hogy hatalomra segítettétek a mai elnököt. Ez nem a jóakaratod bizonyítéka. Ami meg, már mint a rossz akarat, a liberálisok sajátja. Kár ezt tagadni.
 Mára bebizonyosodott. Te és a hozzád hasonlók, beleértve Csuját is, hiába vonja már mostanra ki magát belőle, a Magyar Méhészek ellenségei vagytok elnökötökkel együtt. Ez van. Ezt mára már mindenki látja.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 06. 10:59 írta Vivaldi »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3272 Dátum: 2019. Január 06. 17:10 »
Honnan is indultunk?
Felvetettem, hogy mennyire fáj, hogy Magyarországon nincs olyan rend, és tisztaság mint Ausztriában, majd azzal folytattam, hogy ott hóesésben is tiszták az utak.
Erre mi jött le Vivaldinak?
Ez:
"  És a liberális attitűd ami írásaidból kitűnik arra sarkall, hogy ne nemzeti érzelműnek tudjalak be. És itt a származásod egyáltalán nem jön szóba."
Majd így folyatja:
 ".... te és a barátaid, hogyan vágták és vágják át most is a magyar méhésztársadalmat, azzal, hogy hatalomra segítettétek a mai elnököt. Ez nem a jóakaratod bizonyítéka. Ami meg, már mint a rossz akarat, a liberálisok sajátja. Kár ezt tagadni......"
".....Magyar Méhészek ellenségei vagytok elnökötökkel együtt. Ez van. Ezt mára már mindenki látja."
Na tehát, Vivaldi az akivel nem lehet értelmesen eszmét cserélni, mert az információt nem fogadja be, úgy viselkedik mint egy számítógép.
Lefagy az agya.
Megpróbálok egy "vírusirtást" eszközölni rajta, majd pedig frissítem ....a memóriáját, és újraindítom.
Tehát engem simán szapulhatsz, immúnis vagyok az effajta benyögésekre.
Azért a figyelmedbe ajánlom, hogy ha jól számolom 18 éve, egy év kihagyással vagyok a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöke, előtte pedig titkára voltam.
A Szekszárdi Méhészklubot kihagyás nélkül 30 az az harminc éve vezetem.
Van egy tiszteletteljes ajánlatom számodra.
Utazz le Szekszárdra, szállásodat az útiköltségedet, kajádat én állom.
(Van fűtött akváriumom, meg a fagyasztóban szúnyogok, legyek, nehogy éhen maradj.)
Egy feltételem van csupán amit simán tudsz teljesíteni.
Egyesületünk összes iratát rendelkezésedre bocsájtom, és ha a könyvelésünkben, vagy bármilyen átvételi bizonylaton találsz egyetlen forintot amit valaha felvettem, lefotózhatod, és kikürtölheted ország-világnak.
Erre felhatalmazlak!
Ellenkező esetben viszont szórakozz azzal akire én gondolok.
Ugyanis minden tevékenységemet ingyen és bérmentesen tettem, ellenszolgáltatást soha nem fogadtam el.
Volt amikor tiszteletdíjat szavaztak meg de  nem éltem vele, valamint telefon használatért havi 3.000 Ft-ot  szavazott meg a közgyűlés 3(!) éve, amivel szintén nem élek.
Ellenben van némi közöm az OMME-s üveghez, a nyakkendőhöz, a méh-egészségügyi felelősök képzéséhez a Nemzeti Programunkból.
Te mit tettél önzetlenül eddig az egyesületért?
Azt tudom, hogy az elmúlt időszak vezetését sztároltad, és amikor ezen írásaidat olvasgatom a "békanyál" jut eszembe.
Nem sok idő múlva lesznek a választások.(másfél év)
Kampányolj, szervezd az egyesületi életet, és akkor sikerülhet.
Ha már Csuját emlegeted, egyébként egy fotelforradalmár vagy semmi más, az is a tó fenekén.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3273 Dátum: 2019. Január 06. 17:40 »
Ettől azért többet vártam tőled.
 Szóval, arra, hogy gyakorlatilag mostanra kicsináltátok az Ommét és a magyar méhészek ellenségévé lettetek, az a válaszod, hogy én "Fotel forradalmár" vagyok.
De, nincs igazad, mert még az sem vagyok. Csak 27. éve fizetem a tagsági díjat. Viszont, én nem is ártok.
 Ellentétben veletek, akik lehettek akármilyen tótum-faktumok, haszna, legalább is a magyar méhészeknek, annyi sincs mint Mari néninek a hanyatt esésből.
 Mostanra az omme olyan lett, mint egy nagy kiszáradt tök héj, ami bármilyen kis fuvallatra darabokra esik.
 És ha a tendenciát figyelem, az idén sem lesz jobb a helyzet. De, már nem is vár el tőletek senki semmit, és a tagság nagy része szabadulna az omme-től, ha tudna.
  Már kiszámolni sem lehet, de túl sokba kezd már kerülni az Omme a Magyar méhésztársadalomnak.
 És az Omme tönkre tételét, soha nem fogjátok levakarni magatokról.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 06. 17:47 írta Vivaldi »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3274 Dátum: 2019. Január 06. 18:52 »
Vivaldi!A vadászok nevében visszautasítom hogy környezetszennyezők. Mikor milyen szemetet találtál utánnuk? Még az ellőt patron is zsebbe majd kukába kerül! Vagy a vadaknak kihordott takarmányra gondolsz. Azonkívül minden szemétről tudod ki vitte oda? Hülyeséget ne mondj ha semmi bizonyítékod.

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3275 Dátum: 2019. Január 07. 09:59 »
No, most ugye, van egy les az én területemen, ahonnan kénytelen voltam kitiltani a vadász kollégákat, mivel tele szemetelték a területemet. Igaz ez nem nagy szemetelés volt, csupán amit megettek és megittak a lesen, illetve a kukorícás zsákok amiből etették a disznót.
Aztán Oravec Gyula kedves vadásztárs, egy egész teherautónyi szemetet hozott ki én öntött le az erdőben. Ezt onnan tudom, hogy annyi esze nem volt, hogy a gyereke tanköngyveit ne rakja a szemétbe.
 De tudnék még eseteket sorolni. Kérsz fényképeket? Mert ebben a telefonos világban már mindent lefényképezünk ha kell , ha nem.

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3276 Dátum: 2019. Január 07. 10:29 »
Más .
Én arra gondoltam, mivel félidőnél nem tettünk semmilyen értékelőt, mint például tesz a miniszterelnök, legalább most év elején teszünk az Omme-ban, lévén, hogy még hátra van 16 hónap az "Uralkodásból."
Én úgy gondoltam, elmondom, hogy nem csináltatok semmit, és itt az Urak megcáfolnak, hogy ezt meg azt csináltuk, és még ezt fogjuk a hátra lévő 16 hónapban. De, ugye mivel semmit nem csináltatok, csupán olcsóbb pogácsa lett, meg kevesebb küldött, így nincs mit felhozni. Jó intézkedések ezek, csak 10 éve meg kellett volna tenni.
 Mivel más nincs, jön az ellentámadás, miszerint hogy én fotelforradalmár vagyok, amit szerintem 27 év tagdíjfizetés után már kiérdemel mindenki.
Ez egy nagyon jó taktika. Ha ti nem csináltok semmit, rá kell fogni az ellenzékre, hogy azért nem csináltatok semmit, mert ők nem csináltak semmit.
 No most, hogy félre értés ne legyen, ez a "valami" alatt, nem a küldött gyűlés, a fizetés felvevés, a pogácsa evés, repi fogyasztás stb. hanem a méhészek érdekében lévő munka értendő.
 Kedves Attila. Azért nem csinálunk semmit, mert szerintem lehetetlen bármit is kezdeni ebben az Omme szervezetben, meg lehetetlen veletek is , így az elnökkel együtt dolgozni.
Tehát aki vállalta, hogy elnököl, és ti meg kezességet vállaltatok érte, viselitek az összes felelőséget. Ezt nem lehet levakarni, még akkor sem ha elbújunk és azt mondjuk, hogy nem ér a nevem, káposzta a fejem, én nem ilyen lovat akartam. Hogy ne ködösítsünk, nagyon, hogy kikre gondolok? Bár tudom többen voltak a háttérben, én még is négy frontharcosról emlékeznék meg. Csujáról, aki látványosan megtagadta akkori önmagát. Baldaváriról, aki  úgy látszik elköltözött az országból, és nem ír nem olvas, és Körmendi Rác úrról aki ugyan nem rég még védte a mundér becsületét, de mára látványosan feladta. És rólad kedves Attila, aki bár te nem látod magad belülről, bármikor feláldozható gyalogos vagy a sakk táblán. Ugyan ez nem mondható el például Elekes méhész társról, aki ezt belátta és elhúzott a balfenéken.
Nem várok választ, mert ez egy öszefoglaló a mai állapotról, de ha még is megihletnélek egy válaszra, megkérlek, ne a szavakba kössetek bele, mint például az " uralkodás", hanem próbáljatok már meg érdemben válaszolni, érvekkel, ami legalább arra lenne jó, hogy megpróbáljuk valamiképpen elbeszélni a helyzetet, minden szempontból. Különösen kiváncsi lennék arra a pluszra amit Mészáros ideje után hoztatok, vagy csináltatok. Mert ugye azzal ami Mészárosék alatt lett elindítva, így az újság meg egyebek, nem illik dicsekedni, ezt a más tollával való ékeskedést jelent.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 07. 10:43 írta Vivaldi »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3277 Dátum: 2019. Január 07. 10:48 »
 ;D

Szeles idő van ott fenn a hegyekben.
Csak úgy lobogtatja azokat a köpönyegeket.......
Még szerencse, hogy így is szeretitek őket!  :o
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3278 Dátum: 2019. Január 07. 15:40 »
Rettenetesen nehéz egy olyan embernek válaszolni mint Vivaldi, mert legtöbbször saját magának válaszol.
Íme az egyik:
" Tehát nincs itt semmi féle vissza fejlődés, csak nagy előre lépés sincs , már mint a fő utak melletti részeket tekintve, mert a határ igen is tisztább lett, ...."
Majd ezt válaszolod magadnak:
"Aztán Oravec Gyula kedves vadásztárs, egy egész teherautónyi szemetet hozott ki én öntött le az erdőben."
Erről beszéltem, amit te oldalakon keresztül először cáfoltál.
Előbbi hozzászólásod utolsó mondata viszont tetszik, ebből levezethető mennyire mellette vagy a történéseknek.
" Mert ugye azzal ami Mészárosék alatt lett elindítva, így az újság meg egyebek, nem illik dicsekedni, ezt a más tollával való ékeskedést jelent."
Újság?
Miről beszélsz?
Simán szabálytalanul lett létrehozva a méhészek pénzén, a tagdíjemelésből.
Ez az OMME-nak évi ca. 30 milliójába kerül, pedig a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból INGYEN is hozzájuthatnánk.
Erre vagy olyan büszke?
Az újság létrehozásának a célja köztudott, a MÉHÉSZET szaklap és azon belül annak felelős szerkesztőjének, Bross Péternek a "kinyírása".
Tudom a történetből ez tetszik neked a legjobban, de a terv nem jött össze.
Aztán mik azok a nagy tettek amit Mészárosék végrehajtottak?
Az OMME és a méhészek pénzén való dáridók, pancsikálások (cukitáska) és egyéb túlkapások?
A közhasznúságunk akarattal való elvesztésétől, az autópálya kapukba be nem tett chip leolvasókon át, a zárt üléseken keresztül a teljes nyilvánosság kizárásával?
Ez nagyon hasonlít a mostani belpolitikai helyzetre, mi is számtalanszor megkaptuk, hogy törpe kisebbség, meg pár hangoskodó akik az OMME-t szét akarjuk verni.
Képzeld el ha nem lettünk volna hová vezet ez a harácsolás?
Mindig jó egy "ellenzék", egy belső fék, hogy észhez térjenek akiknek a hatalom elönti az agyát.
Most ahogy szavaidból kitűnik te ellenzékinek érzed magad, de nem adsz hangot az igényeidnek.
Csak ez nem jó, nem csináltok semmit, "kistakács", benyaltak és lefeküdtek a politikának.
Állj fel egy küldöttgyűlésen mond el a bánatod, de arra nem voltál képes, hogy egy értelmes alapszabálymódosító javaslatot tegyél!
És te vádolsz bennünket azzal, hogy semmit nem csináltunk?
Jelentem, én nem vagyok benne az OMME vezérkarában, (ami véleményem szerint sokaknak jó hír) de javaslataim azok számtalanok voltak, nem sorolnám, mert az önfényezést nem szeretem.
Ehhez képest óriási a változás.
Biztosan mindent lehet jobban is csinálni, vagy másként.
Ezért kampányolj, szervezkedj, tegyél le egy programot és talán sikerülhet.
Így van ez a modernkori demokráciákban.
Annyi biztos, hogy én sokkal radikálisabban cselekedtem volna, és azokat akik kész akarattal visszahúzzák egyesületünk szekerét, majd azt kiáltják, hogy Bross nem csinált semmi, a küldöttgyűlés elé tártam volna nevüket, és csáááá nekik.
Így a gáncsoskodókkal igen nehéz együtt kormányozni különösen akkor amikor szakmai kérdések kerülnek szóba.
Baromi cikinek tartom, hogy néhány elnökségi tagnak csak egy célja van, leszavazni a jelenlegi elnököt.
Aztán amikor a témáról kérdezik, hogy mi a baj vele, becsendesedve kussol.
Látható, hogy jelenleg is két masszív tábor van az OMME-n belül, aminek valódi okait sokan csak gyanítják.
Semmi kézzel fogható indok, semmi konkrét javaslat nincs, csak egyszerűen nem tetszik a pofánk.
Amiben viszont minden kritikusnak igazat kell adnom, az továbbra is az OMME-ban végzett munka kommunikációja.
Mészáros ebben profi volt!
Még az álmait is munkaként tüntette fel.
Először is kéne egy elnökjelölt, aki legalább nem jogászkodik, és nem növényorvos.
Na meg egy program.
Nagyernyei Attila





*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3279 Dátum: 2019. Január 07. 20:24 »
Igen valahol az omme és a szemét téma össze ér.
De, még mindig nem vagy képes felfogni a fejlődés és a vissza fejlődés fogalmát.
 Egyértelműen kijelenthető, bár vannak még szemetelők, de a határban a szemét kevesebb lett.  Mivel, hogy Antall, Horn, Meggyesi, és Gyurcsány alatt sem volt kevesebb, nem lehet azt mondani amit ti libsik állandóan mondogattok, hogy minden rosszabb, megyünk a szakadék felé, és ennek ellenére a makro gazdasági mutatók javulnak, meg a fizetések is.
 Meg fogcsikorgatva bár , de voltak valami felminősítések is ami a cocilib korszakban az ellenkezője, a leminősítések voltak napirenden. Az említett Oravecz Gyula szemetelése is évekkel ezelőtt, még a szoci uralom alatt történt, ha jól emlékszem. Egyébiránt ismerem a vadászokat, minden szomszédom vadász, vagy az volt. Csernus doktornak lenne velük némi munkája.
 De, nem ez a lényeg, hanem az Omme.
 Először is az indokaid, már mindenki könyökén jönnek ki. Másodszor ezek az indokok, olyanok mint a fing. Állandóan ismétlődnek, de a kibocsájtóján kívül, nem érdekelnek senkit.
De, előbb egy kérdés. Ha odamegyek a küldöttgyűlésre, és abba a hangzavarba teszek akármilyen javaslatot akkor mi lesz? Elmondom, semmi. Falra hányt borsó.
 És még egy kérdésem van. Mivel kampányolna az elnököd, ha kampányolni kéne a következő választásra? /Tudatában vagyok, hogy úgy van megoldva az Omme-s elnökválasztás, hogy még kampányolni se keljen./
 Azt mondaná, hogy válasszatok meg, marad minden ahogy van, vagyis a semmi?
 Ide figyelj Attila. Mindegy honnan kerülgeted, honnan közelíted a semmit, az barátom semmi, és az is marad.
 Csak még hozzá fűzném, én úgy tudom, mintha a személyedet is beterjesztették valaminek két és fél ével ezelőtt. Csak nem választottak meg.
 De, én csak hallottam. lehet nem is így volt.
 A jövőre nézve pedig, logikailag a következők lehetnek.
 1./Nem lesz más induló, így Bross nyer, viszont mivel nem lett népszerűbb, még kevesebb vezetőségi tag támogatja. Figyelembe kell venni, hogy a tagság kikényszeríti a küldötteken, hogy Bross ellen szavazzanak.
2./ Lesz más induló, csak megbundázzátok a választást, olyamikkel, hogy otthon a nappaliban számolják a szavazatokat, erre nézvén esélyes még néhány kocsma, büfé, valamint, a még addig megalakuló kuplerájok is.
3./ Lesz más induló, rendes választás lesz, és vesztetek.

Mert "az idő elszáll, vonata eljár, ha felülünk felvesz, ha nem ülünk nem vár."
És a következő választáskor az Omme-nak végleg elmegy a vonata, ha minden marad így, ahogy van. De, nem lehetetlen, hogy pontosan ez a célotok.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 07. 20:30 írta Vivaldi »

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3280 Dátum: 2019. Január 07. 21:44 »
;D

Szeles idő van ott fenn a hegyekben.
Csak úgy lobogtatja azokat a köpönyegeket.......
Még szerencse, hogy így is szeretitek őket!  :o

Kedves barátom Walker.
Ahelyett, hogy érdemi vitát folytatnátok velem, meteorológusnak áltál.
De, ha már konkrétan érdekel a Karancsvölgye időjárása, elmondom, hogy az ország egyik leginkább szélmentes helye, domborzatából kifolyólag.
 Ezt tanúsíthatja mindenki aki úgy került ide máshonnan.
 A nagy széllökések meglehetősen ritkák, és az év 300 napjától több a teljes szélcsend.
 Ezt alátámasztja az is, hogy általában itt van leghidegebb a mai magyarországon, mivel az egyszer ide beülő hideget nagyon nehezen mozdítja ki légmozgás.
 Ezen kívül a viharok legtöbbször elkerülik. nagyon ritka a hófúvás, valamint átlagban 3 évenként fordul elő jégeső.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3281 Dátum: 2019. Január 07. 21:49 »
Egyértelműen kijelenthető, bár vannak még szemetelők, de a határban a szemét kevesebb lett.  Mivel, hogy Antall, Horn, Meggyesi, és Gyurcsány alatt sem volt kevesebb, nem lehet azt mondani amit ti libsik állandóan mondogattok, hogy minden rosszabb, megyünk a szakadék felé, és ennek ellenére a makro gazdasági mutatók javulnak, meg a fizetések is.
Még mielőtt valaki bevenné ezt az orbitális baromságot szögezzük le, hogy a szemét mennyisége a fogyasztással arányosan változik. A fogyasztás változására a GDP ad támpontot. Tehát valójában tavaly is jóval több szemét keletkezett mint tavalyelőtt. Az idézet második feléből ez ki is derül.

De még ezt sikerül fokozni:
Idézet
lehet, hogy most is sok a szemét, de soha nem volt kevesebb

Nyilván átaludtad az elmúlt 30 évet, de azért jó ha tudod:
-legalább kétszer annyi kocsi van /téli-nyári gumikkal/
-a szocializmusban csak üveges sör volt, üdítők dettó, de visszaváltották
-nem volt ételkihordás a rengeteg eldobható műanyaggal
-a háztartási gépeket 20 évre vették, nem voltak még mobilok, kütyük, stb

Ehhez képest te abból, hogy a cigányok nem dobnak több tejfölösflakont a portádra, kijelented, hogy sose volt kevesebb szemét. De! Sokkal kevesebb volt, akár egy éve is.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3282 Dátum: 2019. Január 07. 21:50 »
Hát ez elég szomorú, hogy a szélre sem lehet fogni........... ;)

Na nem baj, Ti választottátok, hát szeressétek tiszta szívvel!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3283 Dátum: 2019. Január 08. 08:04 »
Erről jut eszembe a szemét... ;D téma, csak hogy aktuális maradjon... Nem tudom felétek hogy van, de nálunk normális hulladékudvar gyakorlatilag nincs. Ugyanis mind csak munkaidőben van nyitva...és kb. 20km-re van. 1 éve végre nyílt egy a faluban, Eu-s pénzből, aminek a tábla szerint, már 5 éve működnie kellene. Szerdánként van nyitva 11-14óráig :-[. A szelektív hulladékot nálunk csak havonta viszik el. Lomtalanítás évente. Szerintem nem kell csodálkozni azon, hogy egy pár iq kapitány oda teszi a szemetet, ahová tudja...mondjuk ha kapna egy 300000-es csekket, akkor azért meggondolná legközelebb...

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3284 Dátum: 2019. Január 08. 08:18 »
Most már a kukásautó elviszi a szemetet a gyűjtőbe, régen nem nagyon volt kukás, így tényleg kihordták az erdő, falu szélére az emberek mindent. A méheimnél az erdő szélén körbe van egy fél-egy méteres domb. Olyan 50 év szemete lehet ez, de szerencsére a fák és a bokrok az avarjukkal évről-évre betemették, szinte sehol nem látszik, miből van valójában ez a bástya. És már nem is igen hízlalja a nép, esetleg zöldhulladékkal vagy sittel.
Az utak szélére viszont az egyre több autóból talán ugyanúgy dobálják kifele a szemetet, mint régen, pedig otthon várja az üres kuka. Vagy lehet, hogy a kamionosok a hunyók?