Pontos adagot nem tudok mondani, mert úgy sacc/kb szoktam csinálni. Az Apidiár Garlic-ból indultam ki, az biztosan jobb de én még nem próbáltam, az arányait sem tudom ehhez képest. Amit írnak róla az az, hogy féregűző, baktérium és gombaölő hatása van, növeli az étvágyukat, javítja az emésztésüket, meg támogatja az immunrendszerüket. Aztán vagy így van vagy nem.
100 családonként szoktam számítani 2-3 nagyobb fejet, a gerezdeket megpucolom, fokhagymanyomón átnyomom, alkoholos-ecetes vizes oldatban, épp csak annyiban hogy ellepje áztatom lezárva 1-2 napot. Utána leszűröm, beleöntöm a szirupba, és mint az oxálos csurgatásnál belocsolok 30-40 ml-t családonként a léputcákba. Akkor jó, ha az esti szellőztetésnél még enyhén érződik a fokhagymaszag a kijárók előtt. A híresztelésekkel ellentétben egyetlen méhet sem öl meg, szerintem a Garlic sem.
Ha forróvízzel csináljuk a kiáztatást mintha meleg salátát készítenénk akkor az jóval gyorsabb, ragacsosabb is lesz az egész, viszont azt nem tudom hogy a fokhagyma alkotóelemei nem sérülnek-e a hevítés hatására, így azt nem próbáltam.