Kakaskukorékolás

  • 4212 válasz
  • 1693360 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2730 Dátum: 2018. Június 24. 20:13 »
Vivaldi!
Olvasd el az OMME 2017. évi beszámolóját!
Ott, abban én is tettem javaslatot az önálló egyesületek szövetségére.
A "Szervezeti Munkacsoport" egyhangúlag megszavazta, majd a soron következő OMME Küldöttgyűlésen lehurrogták!
Olyanok, akik az OMME "Csöcsén" csüngenek, szívják a vérét.
Semmi felelősségük nincs, mert egy OMME alapszervezet.
Tehát ha valaki egy OMME-s egyesületben elcsesz valamit, Brosst veszik elő!
Az önálló egyesületek (mint mi is) egyben önálló jogi személyt is jelentenek.
Tehát, tökéletesen igazad van abban, hogy ilyen egyesületek gyűjtő szövetsége lehetne az OMME.
Igen ám, de akkor a helyi egyesületek vezetőinek is sokkal több dolga, na meg felelőssége lenne, és ezt nem akarják.
Az ETB elnöke egyenesen tiltakozott ezen forma ellen, pedig sokkal szélesebb így a pálya.
Nagyernyei Attila

*

neo

  • *****
  • 947
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2731 Dátum: 2018. Június 25. 06:52 »
Ebben a kérdésben nekem úgy tűnik, hogy Vivaldinak van igaza. Nem foglalkoztam soha az egyesületi törvénnyel, de ebben a formában logikus. Az OMME önálló egyesületek szövetsége. Punktum. Olvastam érvelése irreleváns, mert a jogszabály nem engedi ezt. A jogellenes állapotot pedig fel kell számolni. Tömény bürokrácia az egész, semmi más, de hát ez van. Mi a fenének kell az államnak olyanba beleszólnia, ami nem jelent veszélyt a közösségre nézve. Miért nem lehet olyan keretek között létrehozni egy szövetséget, ahogyan a létrehozók szeretnék? Ettől függetlenül azonban tény, hogy a nem önálló szervezetek a döntéseket torzítani képesek, hiszen létük a mindenkori OMME vezetéstől függ, ezért akarva-akaratlanul kiszolgálják azt. Így az OMME  képes arra, hogy elrugaszkodjon attól a közegtől, amit valójában szolgálni hivatott. Észre kellene vennie, hogy a szelet vet, vihart arat mechanizmusát nem tudja hosszú távon elkerülni. A Csuja által jogi útra terelt méhészeti közélet már nem nagyon tud letérni erről a jogi útról. Az OMME működése nekem úgy tűnik, hogy jogellenes. Ha az egyesülési törvény tényleg nem ad lehetőséget a nem önálló egyesületek létezésére, akkor a vezetés is illegitim. Hiszen illegitim küldöttek nem választhatnak legitim vezetést. Ettől fogva minden döntés illegitim. Kizárt dolognak tartom, hogy a sérelmet szenvedettek ezt az ászt ne használnák ki. Persze, lehet, hogy a vezetés jobban ismeri az egyesületi törvényt, mint én, és ez a helyzet legitim. Amin azért nagyon csodálkoznék, hogy egy szövetségben különböző erőviszonyokat lehetővé tévő döntéshozatali mechanizmus érvényesülhessen. Olvastam fórumtárs érvelése szerintem akkor állná meg a helyét, ha a nem önálló egyesületeknek nem lennének szavazati joggal rendelkező küldöttei. Ekkor, az OMME-mint védernyő- felettük jogosan működhetne. Így viszont ez egyfajta összeférhetetlenség. Azt is egy alternatívának gondolom, hogy az önállóak esetleg szavazás formájában dönthetnek arról, hogy a nem önállóakat is döntési jogosítvánnyal ruházzák fel. De volt-e ilyen szavazás a múltban?

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2732 Dátum: 2018. Június 26. 08:20 »
Válasszuk már ketté ezt a két dolgot mert ködösítesz itt kurvára.
 Ezek a szerencsétlen kis egyesületek is ugyan úgy és ugyan olyan jogú küldötteket küldönek szavazni, mint a nagy egyesületek.
66-odszor elmondom:
A MAGYAR érvényes EGYESÜLETI TÖRVÉNY, nem ismer el alá és fölé rendelt egyesületet.
 Ha ilyen van a törvényben mutassa már meg valaki könyörgöm.
 Ebből kifolyólag. Az Omme ugyan olyan státuszú egyesület, mint a többi körülbelül 54 független országos egyesület. Nincs fölé rendelve a többinek.
Ebből kifolyólag nincs joga, tag egyesületeket fenntartani.
 Ebből kifolyólag nincs joga az Omme-n belüli nem független tagszervezeteknek sem hasonló jogú küldötteket delegálni, mint a független nagy egyesületeknek.
 Mert nem egyenjogú azokkal. Nem lehet ezt felfogni ésszel.
Persze, hogy nem, ha nem akarjuk, azért mert ezeknek a nem független egyesületeknek a küldötteivel, így csalni lehet az elnök választáson.


Jaj, megint ez a királyi.

Melyik törvény tiltja, hogy egy nagy egyesület csoportokat hozzon létre?
SEMELYIK.

Ezek nem önálló, meg alárendelt egyesületek, hanem az OMME részei, az alapszabály megfogalmazásában Területi szervezetek.  Mit tiltja ezt?
SEMMI

Ha ilyen alapszabályt létrehoz egy egyesület, akkor megvizsgálja a Bíróság.

IGEN, ha megfelel a jogszabályoknak bejegyzi.
BEJEGYEZTE

Szóval semmi sem törvénytelen, jogász kollégák.

Beszéljünk inkább az elektronok spinjeinek forgási sebesség változásáról pergetés közben. Ehhez sem értünk.

NINCS jogellenes állapot. Az egyesületi törvény alapja, hogy felnőttek megalkotnak maguknak egy szabályzatot. Az van benne, amit elfogadnak. Ha a bíróság elfogadja, akkor aszerint működnek.

AKI AZT ÁLLÍTJA, HOGY a BÍRÓSÁG TÖRVÉNYTELEN, ANNAK MÁR RÉGEN a felettes bírósághoz kellett volna fordulnia. És ha igaza lett volna, akkor hatályon kívül helyeznék.

A nem önálló szervezet nem torzít, mert ugyanolyan méhészek, mint akik nem önálló szervezeten keresztül tagjai. Egy helyre jérnak WC-re, ugyanúgy 50 főnként van küldöttük.

Egyet vegyetek tudomásul,  inden tag egyenlő!!!!

Egyébként abban teljesen igazad van, minden egyesület egyenrangú. Együttműködési megállapodással rendelkeznek. Ezt bármelyik fél felmondhatja. Ha a Te egyesületed Önálló, és felmondja, nem dől össze a világ.



*

neo

  • *****
  • 947
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2733 Dátum: 2018. Június 26. 21:34 »
Ezek nem önálló, meg alárendelt egyesületek, hanem az OMME részei, az alapszabály megfogalmazásában Területi szervezetek.  Mit tiltja ezt?
SEMMI
Tételezzük fel, hogy így van. A küldöttek annak idején megszavazták, hogy ezek az egyesületek is egyenrangúak azokkal, akik az OMME-t létrehozták, elsősorban szavazati jog tekintetében? A nem önállók ugyanis nem függetlenek az OMME-tól, az önállóaknak viszont az OMME van alárendelve. Ez két teljesen különböző státusz. Ha az egyesületi törvény engedi, és szavazás is volt, akkor rendben van. Egyébként nem.

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2734 Dátum: 2018. Június 27. 16:54 »
Az egyesületi törvény nem említi az alá és a fölé rendelési viszonyt két hasonló egyesület közül.
Minden független egyesületre ugyan az a törvény vonatkozik. Tehát azonos státusz. Ezek hozhatnak létre egyesületek szövetségét. Aminek van csúcsszerve, de létszámtól függően , küldötteket küldhet minden egyesület, egy olyan csúcsszervbe ami nem egyesület, hanem a szövetség élén áll. Egyszerű, csak meg kell nézni a polgár őr szövetségek felépítését.
 A kérdésemre, hogy miért vannak az ommen belül nem független szervezetek azt a választ kaptam, hogy az omme saját magának szavazta meg.
 Azt azért még mindig nem értem, ez a kérdés, miért nekem jut eszembe aki nem vagyok egyetlen független egyesüklet elnöke sem.
Megérne egy misét, hogy a független egyesületek elnökei miért is nem forszírozzák az omme törvényes keretek közötti működését.
Elgondolkozik az ember, hogy 54 független egyesület elnökét, vagy inkább 53-at, az omme-n kívül, mi a fenével lehet lefizetni, hogy még csak egyiknek se jusson eszébe lázadozni.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2735 Dátum: 2018. Június 27. 20:54 »
Az OMME törvényes keretek között működik. Amikor megalakult, minden szervezet OMME szervezet volt. Voltak a megyei szervezetek. Szerinted miért ne hozhatott volna létre az OMME megyei szervezeteket? Mitől lenne törvénytelen?

Utána mitől lenne törvénytelen, ha x szervezet kiválik az OMMÉ-ból, és új egyesületet alakít?

Minden szervezet OMME volt. Nincs értelme a szófordulatnak, hogy magának szavazta meg. Minden egyesület a saját alapszabályát magának szavazza meg. Te melyik szervezetben vagy? OMME vagy független egyesület? Ha független, akkor ki szavazta meg a ti alapszabályotokat? Nem ti, akik alapítottátok? 
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2736 Dátum: 2018. Június 28. 12:16 »
Nagy általánosságban mondom :miért kell a "gumicsontot" tovább rágcsálni ? Kiknek jók ez a állandó értetlenség, rossz következtetések,"hiányos ismereteken alapuló feneketlen okoskodások"

A K. Rácz J- véleményével egyetértek.

Az itteni elmélkedés értelme az előremutató javaslatok lenének,és nem a ráérő emberek  d...........-a (gondolj amit akarsz!)

Egyet lehet-érteni azzal, hogy az OMME hatékonyabban működjön?
Ha igen .. akkor az hogyan valósuljon meg ?
Gondolom a döntéshozó testületeknek a súlyát/felelősségéét döntési jogköreit  át kell  alakítani.
Továbbá a küldöttgyűlést valódi "szereplővé "kell előreléptetni.
Következésképpen: kisebb létszám célszerű,nagyobb felelősségvállalással.

Továbbá csak azonos rangú,önálló egyesületek alkossák a szervezetet,akár szövetségi jelleggel.

...Itt kellene agyalni ...utánanézni.mely egyesületek, szövetségek, hogyan oldották ezt meg !
Összesen nem gondolok 100 főnél nagyobb létszámú
küldöttgyűlésre.

Most csak a szerkezeti részekre koncentráltam !

Itt a tartalmi részekre nem térek ki!
 
üdv. E. János

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2737 Dátum: 2018. Június 28. 19:29 »
Az OMME törvényes keretek között működik. Amikor megalakult, minden szervezet OMME szervezet volt. Voltak a megyei szervezetek. Szerinted miért ne hozhatott volna létre az OMME megyei szervezeteket? Mitől lenne törvénytelen?

Utána mitől lenne törvénytelen, ha x szervezet kiválik az OMMÉ-ból, és új egyesületet alakít?

Minden szervezet OMME volt. Nincs értelme a szófordulatnak, hogy magának szavazta meg. Minden egyesület a saját alapszabályát magának szavazza meg. Te melyik szervezetben vagy? OMME vagy független egyesület? Ha független, akkor ki szavazta meg a ti alapszabályotokat? Nem ti, akik alapítottátok?

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2738 Dátum: 2018. Június 28. 19:38 »
Az OMME törvényes keretek között működik. Amikor megalakult, minden szervezet OMME szervezet volt. Voltak a megyei szervezetek. Szerinted miért ne hozhatott volna létre az OMME megyei szervezeteket? Mitől lenne törvénytelen?

Utána mitől lenne törvénytelen, ha x szervezet kiválik az OMMÉ-ból, és új egyesületet alakít?

Minden szervezet OMME volt. Nincs értelme a szófordulatnak, hogy magának szavazta meg. Minden egyesület a saját alapszabályát magának szavazza meg. Te melyik szervezetben vagy? OMME vagy független egyesület? Ha független, akkor ki szavazta meg a ti alapszabályotokat? Nem ti, akik alapítottátok?

Egyébként valóban jó taktika, ha teljesen hülyének teszem magam.
Hogy lehet ettől világosabban elmagyarázni, hogy a tagszervezet aminek nincs sem önáló költségvetése, sem alapszabálya, nincs bejelentve a bíróságra, nem lehet egyenrangú azzal, ami önálló , szuverén , költségvetéssel és egyébbel rendelkezik?
Kedves Körmendi úr, nem akarok durva lenni, de már nem tudom türtőztetni magam, úgy látom ügyvédi diplomával is lehet értetlen valaki. Vagy csak úgy tesz.
 Most komolyan nem érti a különbséget a kétfajta küldött között?
Ide figyeljen. Lehet kikerülni a törvényeket, lehet maffiamódszerekkel a semmiért nagy pénzeket kiszívni egy egysületből, kihasználva annak tagjainak tehetetlenségét. De, mindenkit hülyének nézni, szerintem botorság, és bár maguk azt hiszik nem így lesz, de erre egyszer nagyon rá fognak fizetni.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2739 Dátum: 2018. Június 28. 22:39 »
Az OMME törvényes keretek között működik. Amikor megalakult, minden szervezet OMME szervezet volt. Voltak a megyei szervezetek. Szerinted miért ne hozhatott volna létre az OMME megyei szervezeteket? Mitől lenne törvénytelen?

Utána mitől lenne törvénytelen, ha x szervezet kiválik az OMMÉ-ból, és új egyesületet alakít?

Minden szervezet OMME volt. Nincs értelme a szófordulatnak, hogy magának szavazta meg. Minden egyesület a saját alapszabályát magának szavazza meg. Te melyik szervezetben vagy? OMME vagy független egyesület? Ha független, akkor ki szavazta meg a ti alapszabályotokat? Nem ti, akik alapítottátok?

Egyébként valóban jó taktika, ha teljesen hülyének teszem magam.
Hogy lehet ettől világosabban elmagyarázni, hogy a tagszervezet aminek nincs sem önáló költségvetése, sem alapszabálya, nincs bejelentve a bíróságra, nem lehet egyenrangú azzal, ami önálló , szuverén , költségvetéssel és egyébbel rendelkezik?
Kedves Körmendi úr, nem akarok durva lenni, de már nem tudom türtőztetni magam, úgy látom ügyvédi diplomával is lehet értetlen valaki. Vagy csak úgy tesz.

Kedves Vivaldi!

Minden helyi Egyesület előtt nyitva van az Ön által áhított út, lehet önálló, ki tiltja meg? Mindenkinek lehet Alapszabálya, küöltségvetése, az OMME alapszabálya nem zárja ki ennek a lehetőségét. Miről beszél? Vagy csak vesz egy tetszőleges mondatot, és beleköt?

Van, akinek nem kell tettetni. Azt, hogy ügyvédi diplomával lehet értetlen valaki nem tudom megcáfolni, csak annyit mondok, hogy ÖN mondta, nem én!



 Most komolyan nem érti a különbséget a kétfajta küldött között?
Ide figyeljen. Lehet kikerülni a törvényeket, lehet maffiamódszerekkel a semmiért nagy pénzeket kiszívni egy egysületből, kihasználva annak tagjainak tehetetlenségét. De, mindenkit hülyének nézni, szerintem botorság, és bár maguk azt hiszik nem így lesz, de erre egyszer nagyon rá fognak fizetni.

Ha bűncselekményről tud, akkor kötelessége bejelenteni a rendőrségen, még a gyanút is!Szófordulatként azonban ne mocskolódjon, mert a jogi személynek is joga van a jó hírnévhez, és hamar megsértheti a törvényeket. Szerintem most meg is sértette. 

Felszólítom, hogy gyanúját haladéktalanul jelentse be a Rendőrségen!

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2740 Dátum: 2018. Június 29. 09:37 »
Na, akkor elmondom mit értek maffia módszer alatt.
 Alakítunk egy egyesületet, az omme-t. Megoldom, hogy annak legyen tagja mindenki, és más egyesületet még eszébe sem jusson senkinek megalakítani. Ezt úgy csinálom, hogy különböző lépcsőkkel, nevén nevezve , befolyásolgató küldötekkel leválasztom a tagságot, az egyesületről, akinek csak az a dolga, hogy befizessék a tagdíjat. Közben megegyezek valami per pillanat miniszterrel, hogy én koordínáljam az uniós támogatásokat, kényszerítve a méhészeket, hogy ha uniós támogatáshoz akar jutni, akkor csak rajtam keresztül teheti. Ezzel biztosítom magamnak, hogy az uniós támogatásból lehúzzam azt a sápot amiből megélek.
 Igen ám, de mivel nem én vagyok kormányon, bele csináltak a levesembe az új egyesületi törvénnyel. Ez nekem kurvára nem felel meg, mert nem tudom befolyásolni az elnök választást, ezért kitalálom, az "ha egy egyesületbe belépsz, belépsz kettőbe" alapszabályt.
 Vagy is, ha valaki belép, egy független egyesületbe, belép az omme-ba is, az is ott van a belépési nyilatkozat alján. Ha akar , ha nem, ez árukapcsolás. Vagy mindkettőbe, vagy egyikbe se.
 De, még ez sem biztosítja, hogy engem újból megválasztanak, ezért kitalálom az omme-n belüli nem független egyesületeket, amik ugyan úgy küldhetnek küldötteket, mint  a nagy független egyesületek. Ezek tőlem függnek, tehát arra szavaznak akire én mondom.
 Most már biztosítani tudom, hogy újra válasszanak.
 Igen ám, de valamiért megsértődöm, vagy úgy teszek, mert kevésnek tartom a fizetést. Itt kicsit eltérnek a dolgok a terveimtől, mert választanak másik elnököt, ahelyett, hogy nekem könyörögnének, hogy jöjjek vissza.
 Mivel már kezd a másik elnök belelendülni, kurvára megbántam a dolgot, el kezdem embereimmel, minden lehető módon fúrni faragni, ehhez keresek néhány sértődött, meg néhány agyament, gerintelen, méhtartót, és kifúrom onnan az elnököt.
 Közben a törvény szerint, nem vagyok felül rendelve más független egyesületeknek, de ezen egyesületek elnökeinek hallgatólagos bele egyezésével, a fele tagdíjat mindig elküldetem magamnak.
 Miután ismét berendezkedtem és megemeltetem a fizetésem, hátra dőlök és nem csinálok semmit. Esetleg néha beszédet mondok itt, ott, meg letöröm a méz árát.
 Közben persze, a méhésztársadalom 98%-a már le se szarja az egészet, hiszen beleszólni úgy sem tud, érdekeit nem védi senki, és kizárólag csak az uniós támogatások miatt tag.
 Közben a küldött választó taggyűléseken már nincs meg, a küldötteket megválasztó tagok nem, hogy 50, de még 30%-a sem, de ez enegem nem zavar, úgy is tudom, hogy a küldöttek nagy részét meg lehet dumálni, meg ott vannak a tagszervezetek küldöttei, így biztos az újra választásom.
 És bár némi kis felhők már megjelentek a derült horizonton, ami az uniós támogatások  folytatását illeti, de nem aggódom, majd csak lesz valahogy.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2741 Dátum: 2018. Június 29. 21:53 »
lipótmező  :'(

Üdv. jani bátya

*

neo

  • *****
  • 947
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2742 Dátum: 2018. Június 30. 06:52 »
Hát Vivaldi ez már nagyon összeesküvés elmélet. Egy dologban igazad van: az OMME alapvetően az EU-s támogatások elosztására létrejött szövetség. Ha más nemesebb célokat akarsz megvalósítani, akkor saját egyesületet, vagy szövetséget kell alapítani, ahol az elnökválasztás módját saját magatok határozzátok meg. Az azonban kétségtelen, hogy olvasgatva a civil törvényt, nem találtam olyant, hogy egy egyesületi szövetség több saját tagegyesületet hozhatna létre. A szövetség ugyanis az önálló egyesületek szövetsége. Azt gondolom, hogy ez megint egy olyan anomália az OMME-n belül, ami arra mindenképpen alkalmas, hogy a döntések jogszerűségét megkérdőjelezzék. Tehát jogi muníciót adjanak a peres eljárásokhoz. Egyébként pedig szerintem Csuja kizárása az OMME-ból azért képtelenség, mert egy szövetségnek nem lehetnek természetes személyek a tagjai.

Idézetet írta: 2011. évi CLXXV. törvény
az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról
(3) *  A szövetség olyan egyesület, amely két tag részvételével is alapítható, működtethető. A szövetség tagja egyesület, alapítvány, egyéb jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet vagy civil társaság lehet; szövetség tagja természetes személy nem lehet.
Tehát az egy blődség, hogy az egyesületi tagság egyben azt is jelenti, hogy az OMME tagja is vagyok. Nem én,hanem az egyesületem a tag. Ennélfogva az EU-s támogatások feltétele, az OMME tagság, egy jogi nonszensz.  Hiszen így természetes személy nem kaphatna EU-s támogatást, hanem csak az egyesülete.
Amennyiben az OMME az egyesületek szövetsége. Lehetne egy önálló egyesület, de akkor a természetes személyeknek egyenként kellene belépni az OMMÉ-ba. A küldötti rendszer ennélfogva almás. Hiszen ebben az esetben mindig olyan közgyűlés hozhatna döntéseket, amelyen a tagság  minden tagja részt vehet, ha akar.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 30. 06:59 írta neo »

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2743 Dátum: 2018. Június 30. 18:30 »
lipótmező  :'(

Üdv. jani bátya

Ez mindig bejön. Ha valakinek igaza van azt lipót mezőre küldjük, ahelyett, hogy megcáfolnánk.
Én azért tennék egy kisérletet és megkérdezném, szerintetek mi az ami nem igaz abból amit leírtam?

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2744 Dátum: 2018. Június 30. 18:35 »
Te csak maradj a "Gőzölgő" rovatnál, az való neked.