Kakaskukorékolás

  • 4212 válasz
  • 1692456 megtekintés
*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2640 Dátum: 2018. Február 26. 21:53 »
De, annak egyezni kell az eü felelős által megvizsgált méhcsaládokkal. Elvileg.
Hát, ha úgy adja be, hogy nem egyezik, az bizony valóban csalás.

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2641 Dátum: 2018. Február 27. 06:57 »
Még csak akkor lenne egy csomó szerencselovagunk ha db./ ft. lenne a kifizetés.
Azonnal be lenne jelentve egy csomó valótlan méhcsalád.
Nem mintha ma nem így lenne, tudok olyan méhészt aki évtizede 100 család után fizet be a támogatás miatt, amikor a valóságban talán ha harmadával rendelkezik.

Ellenőrzés, ellenőrzés, ellenőrzés
Szerintetek más állatfajnál miért nem mernek több db. számot beadni?
Pár csaló méhészt megbüntetnének, úgy is híre menne a többi szélhámos elgondolkodna.
Így történt a többi állatfajoknál is, visszavonták a támogatást, plusz pár évig nem kaphat. Az atkaírtásról annyit, lehet hogy segítene a dolgon, mivel lenne pénz gyógyszere. A méhész azt venné meg ami hat, nem amit támogatnak. Mindjárt olcsóbb lenne gyógyszer, eszköz, mert ezek árai a jelenlegi támogatási rendszerünkkel növelve vannak. 

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2642 Dátum: 2018. Február 27. 07:31 »
Normativ támogatást vándorláselőt kellene kapni,a gyogyszer támogatást olyan gyogyszerre adni,ami használ is.

*

kiskakas

  • *****
  • 3248
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2643 Dátum: 2018. Február 27. 19:39 »
QUQURIO!!!

Már többször felszólaltam közgyűlésen, hogy a gyógyszer cukor támogatást ne szeptember közepén utalják, hanem augusztus elején. A méhész így tudna tisztességesen időben beetetni.
Tudom, a raktáron mindig egy év cukorjának bent kellene lenni...., de a többségnek üres a raktára.

Kiskakas

*

Kitin

  • *****
  • 934
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2644 Dátum: 2018. Február 27. 22:59 »
QUQURIQ !!!

Attila!
Amit a múltkor pedzegettem szúnyogirtásról szóltatok már fent valakinek, hogy ha mást nem legalább írjanak egy levelet a katasztrófavédőknek, gondolják át időben a dolgokat?
Még talán nem késő!!!!!!!!!!!!

*

Kitin

  • *****
  • 934
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2645 Dátum: 2018. Február 27. 23:06 »
QUQURIQ !!!

Leporoltam egy régi levelemet, akár ebből is lehet meríteni csak történjen már valami!

"Levelükben írják, hogy szívesen veszik a jelzéseim a méhészetek helyzetével kapcsolatban.
 Az alábbiakban leírnám az észrevételemet, véleményemet a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban:

Úgy szokott történni ,hogy az önkormányzattól telefonon és levélben is kapunk értesítést a kezelések időpontjáról. A levélben írják, hogy a kijuttatandó szer méhekre veszélyes ezért gondoskodjunk a méhek bezárásáról.
Na most ahogy már korábban írtam a méheket nyári időszakban nappal bezárni lehetetlen, esetleg előző este tudnánk bezárni de az egész napos bezártságot nem bírnák ki.
A meleg nyári délutánokon még ki is vonulnak a kaptár külső falára és ott  nagy csomókba gyűlve próbálnak szellőztetni, hűsölni.
A méhek egészen sötétedésig folyamatosan járnak ezt megállítani nem lehet ezt a szakembereknek tudniuk kellene, ezért gyakorlatilag felesleges a felszólítás, hogy gondoskodjunk a méhek bezárásáról. A repülő fél 7- 7 óra körül szokott érkezni, tehát ha józan ésszel átgondoljuk akkor még javában járnak amikor a veszélyes szer kijuttatásra kerül.
 Van egy mérleges kaptáram ahol figyelemmel tudom kísérni a méhcsaládok súlyának változását, az elmúlt szúnyoggyérítést követő napon a kaptár súlya 1 kilogrammal kevesebbet mutatott, pedig az egymást követő napok időjárása hasonló volt.  Számomra egyértelmű volt, hogy a családok károsodtak!!!
Az elmúlt alkalmakkor valóban rengeteg szúnyog volt és indokolt volt a védekezés azonban most esténként már napok óta kint dolgozok és azt vettem észre, hogy nálunk nincs szúnyog, ezért is írtam, hogy szerintem ezúttal értelmetlen volna a védekezés! Most csak egy értelmetlen pusztítás lenne és csodálkozom, hogy senki meg nem győződik a kezeléseket megelőzően, hogy van-e rá szükség vagy sem. Ha nem vagyok beteg akkor felesleges gyógyszert szednem.
Az alábbiakban bemásolok egy növényvédelmi jogszabályt ahol kijelentik, hogy a hasznos élő szervezetek minden alakját védeni kell!
 
Kérem, hogy ha van lehetőségük írásomat juttassák el még az illetékes szakembereknek is !


A növényvédő szeres kezelésekre vonatkozó szabályok Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 5. § (3) bekezdése előírja, hogy a növényvédelmi tevékenységet a károsítóra célzottan, térben és időben okszerű módon és eszközzel kell végezni. Ennek során tilos a gazdasági növényekre veszélyt nem jelentő szervezetek pusztítása, életterük rombolása, elterjedésük növényvédelmi eszközökkel való akadályozása. A növényvédelmi szempontból hasznos élő szervezetek (beleértve a méheket is) minden fejlődési alakját védeni kell.Az Éltv. végrehajtására kiadott, a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) a termelők számára károsítók elleni védekezési kötelezettséget ír elő. A Rendelet 1. § (2) bekezdés b) pontja ugyancsak kiemeli, hogy a földhasználó és a termelő a növényvédelmi tevékenységet köteles a gyomnövények, kártevők és kórokozók természetes ellenségei és a hasznos, valamint a növénytermelés szempontjából veszélyt nem jelentő, élő szervezetek fokozott védelme mellett folytatni.

http://www.mme.hu/a_szunyogirtas_termeszetvedelmi_kockazatai_es_biologiai_megoldasai

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2646 Dátum: 2018. Február 28. 09:33 »
QUQURIO!!!

Már többször felszólaltam közgyűlésen, hogy a gyógyszer cukor támogatást ne szeptember közepén utalják, hanem augusztus elején. A méhész így tudna tisztességesen időben beetetni.
Tudom, a raktáron mindig egy év cukorjának bent kellene lenni...., de a többségnek üres a raktára.

Kiskakas
Valós történet:
Valamikor az ezelőtti rendszernek nevezett valamiben történt.
Csobi /természetesen nem ez volt a rendes neve/ A kicsit, hülye, de pártag lévén meghívót kapott párt gyűlésre. Pepi, /természetesen ez is csak ragadvány név volt/ osztályidegen alkoholista, megkérdezte tőle, hogy mi fene a jó neki abban, hogy pártag.
- Hát az- mondja Csobi,-hogy most is tájékoztatnak az áremelkedésekről- /bizony olyan világ is volt, most sem valami jó, de legalább központi áremelés nem nagyon van./
-No akkor verd bele a f@szod a pártodba, ha csak tájékoztat meg se kérdez.- Volt a válasza Pepinek, aki némi 56 utánni börtön évek után, már mindig szomjas volt.

Szóval kedves Baldavári barátom. Talán nem kell elmagyaráznom miért analóg a két dolog. Te felálsz, elmondod, végighallgatnak, oszt jó van. Minden marad a régiben. Bár ez a mostani Omméban már forradalmi tettnek számít.
De, én azért azt még elmondanám. Egyáltalán nem lepődök meg. Az lenne a csoda, ha csinálnának is valamit ott "odafönn". Így , hát engem már nem ér csalódás.
 És téged, mint a kontroll csoport alapító tagját?
Mert, hogy engem nem vesz senki figyelembe a béka segge alatt, de hogy téged se a kontroll csoport alapító tagját? Hát, hogy is mondjam? Jellemző.


*

kiskakas

  • *****
  • 3248
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2648 Dátum: 2018. Március 07. 20:58 »
QUQURIQ !!!

Engem kakasnagyapám arra tanított, hogy csak azért fogadjak el pénzt, amiért megdolgoztam!
Tehát, aki a vezetőségben nem végez munkát havi 50 ezerért, legyen az arcán bőr, és hagyja a közösbe a meg nem érdemelt, munka nélküli pénzt!
Az ellen sem ellenkeznék, ha az kapná meg a járandóságot, aki viszont dolgozik!
...mert ugye a méhészek érdekeit képviselik!
Sürgős alapszabály módosítást kellene eszközölnünk, de senki nem mozdítja a füle botját sem!

pl. meg kellene szabnia a közgyűlésnek, mint a legfelsőbb testületnek, hogy a pozícióban lévő vezetőségi tagok arról számoljanak be, hogy a közgyűlés közötti időszakban milyen munkát végeztek, vagy miben vettek részt társ szervezőként!
Azon is elgondolkozhatunk, hogy van -e egyáltalán értelme ennyi vezetőségi tagnak lenni!
Pl. lenne az elnök, és a három alelnök általános, szakmai, és külkapcsolatok! (pont. csak ennyi!)
Viszont vennék még fel két alkalmazott akik dolgozni is tudnak, bérért!
Sokkal előrébb lenne az OMME, ha így működnénk!
Nem kötelező, vezetőségi tagnak lenni!
Vagy ha mégis mindenki kapaszkodik a bársonyszékébe, legyen a "B" megoldás!
A következő választásig részletesen ki kell dolgozni, hogy csak feladatok felvállalása mellett lehessen valaki vezetőségi tag! Aki kivonja a munka alól magát, bármikor, minden hókusz-pókusz nélkül leváltható legyen!
Közgyűléstől, közgyűlésig lenne megállapítva a havi 50 ezer!
Meg azért is fontos az alapszabály módosítás, (sok-sok más mellett), hogy az egyesület felvegye a tevékenységi körébe a természet védelmet!
...mert így a neo-kkal szemben sokkal nagyobb volna az esélyünk a bíróságon mint a jelen állapotban!!!

Kiskakas

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2649 Dátum: 2018. Március 07. 22:37 »
Pont az előbb fejeztem be egy telefon beszélgetést, úgy másfél órás volt. Innen közelből a Szlovén-Horvát határról.
 Én nem akarok itt leírni valami nagy minősítgetéseket az Omméról. Csupán annyit: lassan mindenki kezd belfáradni az omme-ba.
 Hogy ez mit jelent? Csak annyit, hogy a szocializmus valami ilyenbe is bukott bele.
 Mert lehet így is. Húzni vonni a semmit. Nyúlik is mint a rétestészta, de egyszer csak elszakad. Arra jutottunk, szembe nézve a tényekkel. Nagy valószínűséggel, a közeljövő méhészeinek, vagy még nekünk is, csak egy út lesz járható. A lokális szerveződés. Vagy is, vagy mindenki megszervezi a saját területi egységét, tájegységét, vagy eltűnik minden helyi arról a területről, és jön helyükre más, más tájékról. Ez ilyen egyszerű.
 Ki kell már mondani, sem a Omme-ban, sem a helyi egyesületben, vagy a klubfoglakozásokon, nem kapunk a mindenapi problémáinkra választ.
 Az omme, és a helyi egyesületek is, a nagy maszatoló képében jelennek meg. A helyi problémákat csak elfedik, maszatolják. A maszatolást meg már legtöbben kezdik únni.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Március 07. 23:02 írta Vivaldi »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2650 Dátum: 2018. Március 08. 06:51 »
Jaj Vivaldi brekusz, ne legyél már ennyire pesszimista.
Tudsz Te egyáltalán egy jót nevetni?
Állandóan a kudarc, úgyse lesz ebből semmi, amolyan ellenségképet rajzolsz az iszapba.
Nyugi!
Az OMME 35 éve működik, vannak problémák, de ne csak a kritikát fogalmazd meg hanem javasolj, és állj neki dolgozni a közös ügyért!
A dumád az óriási, lassan felforr tőle a Tó vize.
Önzetlenül tenni a közért!
Érted Vivaldi?
Ez a megoldás, nem az ócsárolás, kritizálás.
Abból tele a padlás.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2651 Dátum: 2018. Március 08. 14:42 »
Ismét csak egy vita a realista és az optimista között.
 Nyilván, ha csak én gondolom így, akkor azt mondom bennem van a hiba. De, már majdnem mindenki így gondolja rajtatok kívül.
 Tanúja voltam az elmúlt klubgyűlésen, az egyik méhész, egy helyi problémát vetett fel. Megtárgyalására 20 másodperc sem jutott. Talán az ősz halántéka mentette meg attól , hogy azt nem mondták neki, hogy hülye vagy fiam üljél le.
 Nem hinném, hogy aki egy kis érzékkel születet e tekintetben ne látná, hogy az ágazat, most kezd el a mélybe bukni.
 Volt már erre példa, a borászoknál a 90-es években. Azt az ágazatot azonban, egyetemi szinten mentették meg, professzorok, nem buta emberek, akik kitalálták, hogy mit kell tenni. És eljutottak a szőlő kivágástól a szőlő telepítésig.
 Az omméban úgy látszik mintha a legmagasabb egyetemi szint, Körmendi Rác úr és munkássága. Talán nem vagyok egyedül, hogy ettől sok jót én nem várok.
 De, a megoldást a borászok is regionális szinten kezdték, a hegybíróságok újjá élesztésével. Meg talán náluk nem voltak maffia szerű tevékenységre utaló jelek sem.
 Persze a borászok nem méhészek. Nem lehet ezért kiszámolni annak idejét sem ameddig a méhész tűri, hogy hülyét csináljanak belőle. Azonban el kell ismerni a méhész teljesen más, mint a borász, vagy a akármelyik gitt rágó egyesületi tag.
 Mert azt ami a méhészeti ágazatban van, sehol máshol a világon és semmilyen más ágazatban nem tűrnék. /Ezt nem én mondtam, hanem egy Pécsi professzor./
« Utoljára szerkesztve: 2018. Március 08. 14:50 írta Vivaldi »

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2652 Dátum: 2018. Március 08. 17:32 »
"most kezd el a mélybe bukni."

Nem kellene ennek így lenni!!! csak vannak akik oda taszítják! Pár ember érdeke több mint 13 e.  másé.

Más! Mi kell, hogy jelenlegi elnökünk végre otthagyja a székét? A neo s ügy .... , most meg olvasgatom a másikon, hogy a mézre vonatkozó határértékekről a nyílvánosság kizárása nélkül levelezget ..... nem a méhészek érdekét képviselve ezzel sem, ha az információ hiteles. ......
Felháborító!!!! 

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2653 Dátum: 2018. Március 08. 18:54 »
...
 Az omméban úgy látszik mintha a legmagasabb egyetemi szint, Körmendi Rác úr és munkássága.

...

Éljen az Olcsóság, Viva Aldi!
Lesd az akciókat, hátha lesz nyelvtankönyv!

Látszik mintha egyetemi OMME, csomagban.


Látom szívedre vetted, hogy nem tudsz köszönni. Meg a névmemóriád is gyenge, az előadók neveit meg el se tudod olvasni. Nem baj, nem vagyok rád mérges.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2654 Dátum: 2018. Március 08. 18:54 »
Erre szokták mondani, hogy parttalan vita.
Vivaldi egy olyan embert minősít, aki matematika professzor, kandidátusi minősítéssel, és több nyelven beszél.
Gömbi meg totálisan mellette van a témának, amolyan pancser.
Olvasott valahol valamit, akik mástól hallották azt a hírt, amit valaki, valahol hallott..
Miért nem kérdezed meg erről a témáról az OMME elnökét?
Mindenkinek válaszol, nem lekezelő, biztosan szánna rád időt.
Az elnökségben van 4 tag akik ahol csak tudnak betesznek neki, és nyomják az álhíreket.
A mi csapatunk annyiból volt tisztességesebb, hogy legalább a valóságot tártuk elétek.
Ezt többször említettem, hogy a "nagypolitikából" veszik át ezt a gyalázatot, amit negatív kampánynak hívnak.
Azok között működik akik tájékozatlanok, nincsenek benne a napi eseményekben.
Egyébként Gömbi is bizonytalan, mert ezt írja a végén:
" ha az információ hiteles. ......
Felháborító!!!! "
Ezért kell utánamenni a dolgoknak!
Biztosan én magam is írtam már le olyant amit mástól hallottam, és nem úgy volt.
Ezeket az informátorokat már régen kiszelektáltam, és a hiteleseket megtartottam.
Amennyiben kérdésetek lenne, ide írjátok le, megígérem, hogy a soron következő OV-n felteszem, és a választ közlöm veletek.
Na áll az alku?
Nagyernyei Attila