Zöld gondolatok

 • 71 válasz
 • 4640 megtekintés
*

ata67

 • ****
 • 401
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #60 Dátum: 2019. Március 18. 21:21 »
Szerintem ez egy kényszermegoldás.
Az embernek térre, őt körülvevő növényzetre, élővilágra van szüksége, mégpedig vízszintesen. Jó rácsodálkozni egy növényre, ami mi ültettünk 10-20, vagy még több éve, mert ismerjünk, emlékeink kötődnek hozzá. Egy toronyház a tőke koncentrációja miatt jön létre, nem az ember természetes igénye. Azután elgondolkodik az ember, hogyan lehetne ebbe természetellenes képződménybe valami életet bevinni. Hát így..., lakjon benne az, aki akar.
Ata :'(

*

Kitin

 • *****
 • 841
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #61 Dátum: 2019. Március 18. 21:45 »
Hagy mutassak meg egy nagyon jó írást. Érdemes mindenkinek elolvasni, akár többször is és természetesen elgondolkodni rajta. Talán itt kezdődik a zöldség....:

"A FÉLELEM.

(fél-elem)
A félelemről szeretnék írni...
Arról az elemről, ami manapság az emberek nagy részét irányítja.
Szívesebben írnék a szabadságról...

Sokan megteszik ezt és még többen „lájkolják”. Legjobban és legtöbbször azok az emberek, akik maguk félelemben, rettegésben töltik az életüket. Ők persze sosem jutnak el arra a szintre hogy kilépjenek, túllépjenek, inkább a mások által megélt szabadság-ábrándot élik.
Félelem
Érdekes szó, kifejezés.

Elgondolkodtam, hogy mitől féltem gyermek fejjel és mitől félek most. Te elgondolkodtál rajta?

Mitől féltél 4-5-6 évesen?
Ma az emberek általában két dologtól félnek.

Az egyik, hogy nem lesz elég PÉNZÜK, kifizetni, megvenni...

A másik, hogy nem felelnek meg az ELVÁRÁSOKNAK.
Az elvárásokról most nem írok, ha egy kicsit is jobban szeretnéd magad, nem lenne ezzel gondod...
De mi is van ezzel a Pénzzel?
Ma mindent pénzért kapsz...
Mindent!
Ha beteg vagy, pénzbe kerül a gyógyszered, a kezelésed. Gondoskodást, figyelmet és végső soron sokszor ÉLETET kapsz a pénzedért.... Ha nincs, akár meg is dögölhetsz.

Pénzért lakhatsz, ezért kapsz egy adósságot – nem otthont – hanem valami ingatlant... Már a szó is felborzol... Ingatlan... Megveszed, kifizeted és aztán folyamatosan fizetsz. Rezsit, közös költséget, fenntartást, felújítást... Csak fizetsz, fizetsz és fizetsz – egy életen át.
Pénzért kapod az ételed...

Ha nincs pénzed – éhen halsz. Próbáld csak meg! Menj be bárhová és mond, hogy éhes vagy...
Pénz – pénz - pénz és pénz...
A mai életünk abból áll, hogy nem lesz elég pénzünk, hogy...
Joda mester azt mondja:
"A félelem a Sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést."
Valóban így van. Nézz csak körül... Nézz csak magadba...
Amikor hozzám kiérkeznek a tipikus városlakók, tele vannak félelemmel és az ebből eredő kétségekkel. Már a kérdéseket is félve teszik fel és néha félnek a választól is...
Mit is mondhatnék nekik?
Nem tudok semmit...
Én is féltem. Csak akkor tudtam elengedni, mikor választanom kellett , úgymond „minden mindegy lett”... Félsz? Megértelek...

Nem mondom, hogy ne félj. Nem mondom, hogy higgy!

Azt mondom, kezdd el csinálni...

 Amikor elkezded még kételkedsz, tele vagy félelemmel és kérdésekkel. Nem kapsz választ, ha kapsz nem hiszed.
Ha elkezdesz kertészkedni, gazdálkodni, idővel rájössz, hogy nem halsz éhen... Elkezdesz kézműveskedni, alkotni... És rájössz, hogy ügyes vagy...
Építesz egy kis kunyhót... Összeszeded és összeaprítod a fát... Tüzet raksz... Nevelsz és gondoskodsz... És lassan rájössz, hogy képes vagy.
Kép-es.

Azaz álmodni, álmodozni, látni, majd elgondolni, tervezni és végül megvalósítani... - Teremteni.
És akkor lassan, nagyon lassan, elmúlik a félelem.

Már nem félsz.

Hiszel. Hiszel magadban.
Nem pénzért kapod, magad erejével, Isten segítségével - teremtesz
- Áldás! -  "

https://nabukodonozor.webnode.hu/ujdonsagok/

*

neo

 • *****
 • 639
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #62 Dátum: 2019. Március 19. 06:41 »
A szerző egy dolgot felejt el. Ez éppúgy a pénzről szól. A pénz sem más, mint ugyanezeket a dolgokat megtenni, és elcserélni. A különbség abban van, hogy pénz segítségével ezt hatékonyabban lehet végezni. Ugyanis építhetsz saját magad is, de lehet, hogy az építményed összedől, mert rossz statikus vagy, tarthatsz állatot, de elpusztul, mert nem nincs tudásod meggyógyítani. A pénz sem garancia, hogy ezeket a dolgokat megvéve, ki tudod kerülni ezeket a kockázatokat. Csak a pénz segítségével sokkal több az esélyed rá. Egy agysebész nagyobb valószínűséggel fog tudni segíteni rajtad, mintha Te akarnád megműteni magad. Az a jó társadalom, ahol mindenki egy dologhoz ért nagyon jól, nem sok mindenhez rosszul. Aztán ezt el tudja cserélni olyan dologra, amit mások jobban csinálnak nála. A csere eszköze a pénz. A két rendszer között a félelem dolgában semmiféle különbség nincs. Ez is a félelemtől való menekülés. Az alkotás, az építés a pusztulástól, a nem léttől való menekülés eszköze. Azaz ez is csak a félelem elleni ellenszer, akárcsak a pénz.


*

csumi

 • *
 • 10
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #64 Dátum: 2019. Március 19. 19:09 »
Kitin idézetét nem technokrata szemmel kell olvasni.


Re:Zöld gondolatok
« Válasz #66 Dátum: 2019. Március 26. 22:23 »
 ;Dhttps://koponyeg.hu/hireso/lassan-kenytelenek-leszunk-bucsut-mondani-a-gyonyoru-lepkeknek-is

*

Vivaldi

 • *****
 • 1999
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #67 Dátum: 2019. Március 27. 09:56 »
Az uniós támogatások, csak és kizárólag a kultúr sivatagok létre jöttét segítik elő. és itt nem a több száz vagy ezer hektáros növény ültetvényekről van szó, ha nem amikor én és bárki más is kénytelen kivágni minden fát és cserjét azért, hogy megkapja az uniós támogatást, elpusztítva ezzel vadak búvóhelyét, madarak fészkelőhelyét, csigák és rovarok élőhelyét, hagyva némi füvet a képzeletbeli állatoknak, akik már sem elbújni sem fészkelni nem tudnak sehová.
 A környezetvédelem csak lepel. A környezetért senki semmit nem tesz, sem itt sehol a világon. Ami meg van még természetes állapotában, az nem más mint maradék. Nem sokára azt is tönkre teszik. Most folyik például Alaszka benépesítése, ami hatalmas környezet rombolással jár.
 Hazánkban a helyzeten sokat ront, a termőterület koncentráció, és az uniós támogatás. Nem kevésbé, hogy a környezetvédelem közelébe sem engednek egyetlen környezet védőt sem. Az erdész lobbi, és különböző baloldali pártok kádereinek végső nyughelye előtti elfekvőnek használva.
 Tehát itt környezetvédelemről meg zöld gondolatokról beszélni teljesen hiába való.

Re:Zöld gondolatok
« Válasz #68 Dátum: 2019. Április 08. 22:44 »
Meg van sok égető problémára a megoldás, mégis HIHETETLEN a lassúság.A politika döntések ezen tanulmàny mentén lennének meghozva és nem a RETTENETES
lobbi érdekek szerint tényleg egy SZÉP ÚJ VILÁGBAN élhetnénk.
A méhészeket,engem érdeklő rész,a peszticid mentes termelés,ha az életem során megvalósulna,boldogan halnék meg.
Bízzunk a józan észben!

https://www.elobolygonk.hu/Klimahirek/Klimavedelem/2019_03_28/teriteken_az_ember_es_kornyezetbarat_elemiszertermeles

Csányi AntalRe:Zöld gondolatok
« Válasz #71 Dátum: 2019. Április 16. 21:58 »
A mai napon 780 km tettem meg Nürnbergtől, három országon keresztül, igaz zömében autópályán. Hazánkban megtett 130 km is beleértve. Az átlag hőmérséklet 18 C fok volt. A szélvédőn kb. 50-70 elpusztult rovar nyoma látható. Ebből méhre utaló nyom kb. 10-15 db, ca. 30 repcetábla mellett haladtam el 11:00-19:00 között. És még megkérdőjelezik a méhészek aggodalmát?