Mi újság Székesfehérváron?

 • 181 válasz
 • 74515 megtekintés
*

varjú

 • ***
 • 161
Re:Mi újság aSzékesfehérváron?
« Válasz #15 Dátum: 2014. Február 23. 09:48 »
Ezzel én nem tudok mit kezdeni, gondolom a jegyzőkönyvben benne van.
Erről nem kérdeztem meg a barátomat, mert nem a számszerűsége a lényeg, hanem a végeredménye.
Szerintem.
Láttál-e már karón varjút?

Re:Mi újság aSzékesfehérváron?
« Válasz #16 Dátum: 2014. Február 23. 10:16 »
Sziasztok!

A profi attól profi, hogy soha nem hibáz!
A  szavazás arról szólt, hogy a profi egyesület támogatja e a jelenlegi OMME vezetést, és erről adjanak ki egy nyilatkozatot.
A 32 jelenlévő közül 8 támogatta ezt a javaslatot (egy Tolna megyei is) a többiek tartózkodtak, vagy ellene szavaztak.
Ezt győzelemnek beállítani?
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 23. 10:45 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

 • *****
 • 5727
Re:Mi újság aSzékesfehérváron?
« Válasz #17 Dátum: 2014. Február 23. 11:56 »
Szép is lenne, ha a profik nem hibáznának. Ők is emberek és ők is tévedhetnek, lehetnek túlzottan elfoglaltak, lehetnek elfogultak is, adott dolgot éppen nem a súlyának megfelelően kezelők, stb. De egy biztos, Ők főfoglalkozású méhészek, ebből élnek és ezért a fokozott egzisztenciális kockázat miatt talán megfontoltabbak. Nem mindenben, de a legtöbb méhészeti ügyben. Ez a megfontoltság természetesen lassúbb döntéshozatalt is eredményez olyankor, amikor nem a saját céges ügyeikről, hanem közösségi ügyekről van szó.

Arisztaiosz-on keresztül üzent Tükör! Ez kb annyira hiteles, mint amikor az anyós elmeséli a füszeresnek a vasárnapi ebédet, amit evett volt a fiánál, aztán a fűszeres elmondja ezt sutyorogva az anyós mennyének, aki szintén ennél a fűszeresnél vásárol, hogy mi nem tetszett az anyósnak tegnapi tyúkhúslevesen. Komolytalan! Olyan egyenesen áll ki a saját igaza mellett, hogy a saját ződ fórumán se jeleníti meg. Vagy lehet, hogy ott sem olyan egységes az álláspont az OMME vezérkarának ténykedése ügyében és azért nem jeleníthette meg? Nem is csodálom, hogyha a kft alapítás, a döntéshozatal antidemokratizmusa, a titkos döntéshozatalok, üzelmek, küldöttek aláírásának megkérdőjelezése, a méhmérgezések témájának folytatólagos elkenése miatt ződ fórum titkos moderátori csapata is megosztott és nem engedik Tükörnek a szabad vélemény nyilvánítást. Pedig ez helytelen. Had mondja el Tükör is a véleményét és hangozzon el az ellenvélemény is.

A profik szavazásának eredményében egyáltalán nem kételkedek, abban már sokkal inkább kételkedek, hogy a Profik valóban beleegyeztek abba, hogy Tükör az OV-n azt mond amit akar és azt szavaz amit akar. A tartózkodásokat ugyanis a gyenge nem kategóriájába sorolják a közösségi döntéshozatalok törvényszerűségeit vizsgáló szociológusok. Dr. Cserényi Péter OMME alelnök azt szerette volna elérni Varga Károlyon keresztül, hogy a Profik nyilvánosan ítéljék el és bélyegezzék meg az aláírásgyűjtőket, mert azok szerinte az OMME elpusztítására törekednek. Tudomásom szerint olyan jeles személyek, mint Kós Péter és Csányi Antal is egyértelműen kijelentette, hogy márpedig ilyen állásfoglalást a profik ne hozzanak. Elég hosszú vita volt. A vita hevében hangzott el Tükör szájában a lemondással való fenyegetőzés.

Uraim! A lemondással nem illik fenyegetőzni, ugyanis egy választott tisztséget vagy visel az ember vagy lemond. Nem lehet többször lemondani és választott tisztségről való lemondást nem lehet visszavonni. Nem lehet a választói akarattal packázni. Ha egy vezetőnek fáj valami és azzal nagyon nem tud azonosulni, akkor bizalmi szavazást kell kérnie. Ha a bizalmi szavazást bukja, akkor "viszont lágytojás" választani kell más vezetőt.

A megszületett döntés értelmében a profik nem ítélték el az aláírásgyűjtést. Miért? Legvalószínűbb álláspont a vita alapján az, hogy nem tartják a kezdeményezést antidemokratikusnak és nem tekintik az méhészek közös érdekével ellentétesnek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Mi újság aSzékesfehérváron?
« Válasz #18 Dátum: 2014. Február 23. 13:01 »
ÜDV MINDENKINEK!
Kedves Csuja csak azért regisztráltam mivel te szereted a tényeket elferdíteni!
Te szereted a dolgokat úgy tálalni ahogy neked éppen a fogad alá való, én mivel nem vagyok senkinek a szócsöve ezért a saját gondolataim,ezáltal a saját véleményem mondtam el a közgyűlésünkön.
Felvetésem az volt hogy van e szükség állásfoglalásra a kialakult helyzetről mivel minden tagunk egyben OMME tag is.Erről szavaztunk.Ami részemről még fontos lenne az hogy légy oly szíves ha nem tudsz valamit pontosan akkor előtte érdeklődj olyan emberektől akik ott voltak.Én ott voltam és hogy megnyugtassalak rólad is elmondtam a saját véleményemet. Egyébként minősíted te saját magad is mind a tetteiddel mind az irásaiddal.
 A többit majd személyesen.                                                          Üdvözlettel:"a fuvaros"

Re:Mi újság aSzékesfehérváron?
« Válasz #19 Dátum: 2014. Február 23. 15:21 »
Szia Karcsi!
Üdvözöllek a Méhészklub tagjai között!
Örvendek,hogy a profi méhészek is bekapcsolódnak a méhészeti közéletbe. Miért jó ez?
Mert hallgatunk rátok. Amit olyan mega méhészek mondanak, mint Varga Karcsi, vagy Molnár Jenő és még sorolhatnám, annak súlya van. Ágazatunk meghatározó szereplői, amit ők mondanak az mellett nem illik elmenni.
Különösen akkor, ha kiváló szakemberek! Ma a méhész a méhészt úgy minősíti, hogy mekkora teljesítményt ér el méhcsaládjaival. Ettől kezdve van minden kijelentésüknek súlya. Mindenki őket akarja utánozni, de van aki soha nem ér még a közelükbe sem. Erre nem mindenki alkalmas, és emiatt őket kitüntetett tisztelet övezi.
Gondoljunk csak Buchinger György legutóbbi írására. Tehát, köszönöm, hogy regisztráltál, várjuk megtisztelő gondolatidat. Csuja Laci majd reagál, abba én nem kívánok beavatkozni.
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

Re:Mi újság aSzékesfehérváron?
« Válasz #20 Dátum: 2014. Február 23. 16:00 »
  Szia Atilla!


Köszönöm az elismerő szavakat majd megpróbálok értelmes dolgokat írni.Gondolom nem mindig leszek gép közelben mivel a természet a mostani állás szerint elküld dolgozni a méhekhez. De ez talán így van rendben.
Tolna után rendszeres olvasótok lettem,lányaim tanítottak meg hogy találjalak meg benneteket. De mivel ma olyat
sikerült olvasni ami mellett nem bírtam elmenni,szó nélkül ezért szerencsére (Vasárnap lévén itthon vannak a lányaim) sikerült a regisztrációm.


           Üdv:Karcsi

*

Geddekas

 • *****
 • 5727
Re:Mi újság aSzékesfehérváron?
« Válasz #21 Dátum: 2014. Február 23. 17:06 »
Kedves Károly!

Tisztelem az egyenességed. Tolnán is elmondtad a véleményedet. Az idő nekem dolgozik. Akkora méhészettel amivel te rendelkezel, ráadásul méztermelő vándorméhész vagy, nem úszod meg a munkádat méhmérgezés nélkül. Majd rájössz, hogy amit mondok, az úgy is van. A biológiának ugyanolyan törvényei vannak, mint bármi másnak a világon. Ne vedd figyelembe, nem kötelező, de a következményeit akár akarod, akár nem, el fogod szenvedni.

A rakodókasos méhészkedés egy egészen más szemléletű méhészkedés, mint amit te csinálsz. Nem konkurenciája az általad is működtetett és ma divatos nagyüzemi méhészeteknek. Nem ez a célja. Ez a bioméhészkedésnek az egyik ága. Egy olyan méhészkedési forma, amit szüleim és a saját tapasztalatom alapján dolgoztam ki. Amikor megvalósítottam és bemutattam a rendszert az egyetemen, akkor mondták, hogy ehhez hasonló elveken nyugszik az Európa, sőt világszerte 80 éve létező biodinamikus méhészkedés. Nem törekszek nagy mézmennyiség termelésére, nem ez a cél. Delikát minőséget termel egy szűk vásárlói rétegnek. Háboroghatsz azon, hogy ilyen is létezik, de ez attól még létezik. Majd megszokod.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

 • *****
 • 1024
Re:Mi újság Székesfehérváron?
« Válasz #22 Dátum: 2014. Február 23. 19:38 »
varjú!
Nagyon jó, hogy legalább neked van egy jó ismerősöd a profik között. Az meg felettébb örömteli, hogy ráadásul hitelesen tolmácsolja a dolgokat.
Arra szeretnélek kérni, hogy az ilyen, és ehhez hasonló hozzászólások elkerülése miatt
Idézet
lejáratjuk magunkat, "nem zörög a haraszt" stílusú, valótlanságokat, feltételezéseket, meg belemagyarázásokat tartalmazó hozzászólásokkal.
Kérdezd meg Őt, hogy mit tud az üvegtémáról, mit tud a Kft számlázásaival kapcsolatban, és hogy mi a véleménye az egyesületen belüli jogtalan pénzkifizetésekről. Érdeklődően várom a hiteles válaszodat.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

Re:Mi újság Székesfehérváron?
« Válasz #23 Dátum: 2014. Február 23. 19:48 »
Szia kedves Károly ! Meg kérdezhetem milyen falyta kaptáral dolgozol,dolgoztok ?  Űdv.  Antal

Re:Mi újság Székesfehérváron?
« Válasz #24 Dátum: 2014. Február 23. 20:03 »
Kedves Csuja!


Na pont erről beszélek.ha  nem azt írja le valaki ami neked tetszik bele rágod a szájába. Szerintem mivel néhány éve már méhészkedem volt rá példa hogy mérgezéssel,vagy annak a gyanújával kellett szembesülnöm.De mivel ezek a hatóanyagok amikről te beszélsz talán az idei repcén kívül már legalább is a következő  két évben nem kaptak engedélyt ezért talán az én meglátásom szerint nem okozhatnak olyan problémákat mint az elmúlt évek során. Mivel kertész a szakmám tudom hogy ezeket a hatóanyagokat ki fogják váltani mivel ők is szeretnék megvédeni a termésüket legalább annyira mint mi a méheinket.Ez az én olvasatomban nem azt jelenti hogy gonosz növényvédősök ,ti minket tönkre akartok mérgezni mivel már a középiskolai szakmai képzésben is benne van rovarok megporzó tevékenységének fontossága.
Szerintem a következő időszakban oda kell figyelnünk a csávázószerek kiváltására mivel ez nemcsak nekünk lesz új hanem növénytermelő gazdatársainknak is. Józan gondolkodással mindenki előtt tisztának kellene lenni hogy legalább annyira fontos mind méhészeti mind kertészeti oldalról hogy a lehető legkevésbé sértsük egymás érdekeit.Ennek fontos eleme az hogy ne egymást rágjuk mint például te Tót Pétert hanem miután egy tudományos alapokon nyugvó komoly szakemberekkel elfogadtatott anyagot sikerül összehoznod mindezek után elismeréssel fogok rólad nyilatkozni.Egyébként semmi kifogásom sincs az ellen hogy van egy jól működő méhészeted mivel az ágazat teljességéhez hozzátartozik a prémium kategória is.Csak szegény Kovács Péter barátod sajnálom mivel nem rendeltetés szerűen használta geddekkast és nem prémium terméket termelt .
hanem rajfogó feromonnal spékelve köbe rakta vele fél Baranya-Megyét.(Csányi telephelyek)
                    Üdv Karcsi

Re:Mi újság Székesfehérváron?
« Válasz #25 Dátum: 2014. Február 23. 20:09 »
Kedves Antalholecska

Nb1/2 rakodó rendszerrel dolgozom. Tamási rendszerű

Re:Mi újság Székesfehérváron?
« Válasz #26 Dátum: 2014. Február 23. 20:29 »
Kőszőnőm a választ, de ha lehet akkor kérdeznék is. Lehet ? Űdv. Antal

*

varjú

 • ***
 • 161
Re:Mi újság Székesfehérváron?
« Válasz #27 Dátum: 2014. Február 23. 20:37 »
varjú!
Nagyon jó, hogy legalább neked van egy jó ismerősöd a profik között. Az meg felettébb örömteli, hogy ráadásul hitelesen tolmácsolja a dolgokat.
Arra szeretnélek kérni, hogy az ilyen, és ehhez hasonló hozzászólások elkerülése miatt
Idézet
lejáratjuk magunkat, "nem zörög a haraszt" stílusú, valótlanságokat, feltételezéseket, meg belemagyarázásokat tartalmazó hozzászólásokkal.
Kérdezd meg Őt, hogy mit tud az üvegtémáról, mit tud a Kft számlázásaival kapcsolatban, és hogy mi a véleménye az egyesületen belüli jogtalan pénzkifizetésekről. Érdeklődően várom a hiteles válaszodat.

Valahogy kevered a szezont  a fazonnal. A barátom egy profi egyesületi tag, aki ott volt a szombati közgyűlésen és arról, tájékoztatott engem, rajtam keresztül pedig téged is hitelesen, de mi köze neki az üveghez meg a kft-hez, stb.
Meg ennek az egésznek, amit most ide kevertél, mi köze a ptofik gyűléséhez, amiről eszmét cseréltünk?  :o ??? ::)
Láttál-e már karón varjút?

Re:Mi újság Székesfehérváron?
« Válasz #28 Dátum: 2014. Február 23. 20:43 »
 Kedves Antal!Természetesen legjobb tudásom szerint válaszolok

*

atya

 • *****
 • 1024
Re:Mi újság Székesfehérváron?
« Válasz #29 Dátum: 2014. Február 23. 21:21 »
varjú!
Mivel köztünk vagy, és sokszor emlegetted a segítő szándékodat,velünk kapcsolatban, mely kinyilvánulhat a hiteles tájékoztatásból is. Miért csak most tettél említés a profi ismerősödről, igaz szigorúan csak 2014.02.22 -i profi találkozón elhangzottak után. Kérdésem, kérésem, nem az általad megfogalmazott keverésre alapoztam, csak szerettem volna információt kapni olyanoktól is, akiktől a szakmai alelnök segítséget kér egy "nemes" ügy érdekében.
Gondolom, hogy ha ilyen a kapcsolatuk, akkor tájékoztatva vannak a profik is, az OMME napi helyzetéről, ügyes - bajos dolgaikról.
Kérdésemben semmi provokatívat (keverést) nem találtam, csak szerettem volna ha egy másik "világ" szemszögéből is kapok némi hiteles információt, a feltett kérdéseimre. Mert csak akkor tudok teljes értékű következtetést levonni dolgokról, ha globális ismeretem van róla. Szerinted nem így működik a dolog?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.